Slovanisti začali trip úspešne, Dinamo Moskva zdolali o gól

TASR
10.9.2015 21:09

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali prvý trip na klziskách súperov v novej sezóne KHL víťazstvom nad dvojnásobným víťazom Gagarinovho pohára Dinamom Moskva 2:1. "Belasí" tak majú po šiestich zápasoch na konte deväť bodov, keď si pripísali po tri výhry i prehry.

Slovanisti začali trip úspešne, Dinamo Moskva zdolali o gól
SITA/Marko Erd

Prekvapujúce vedenia Slovana

Ako prví sa ujali vedenia hostia, v 16. minúte sa pred Lazušinom presadil osamotený Kašpar. V 26. minúte viedli nad favoritom prekvapujúco už 2:0 vďaka presilovkovému gólu Mihálika, ale Dinamo krátko na to strelilo kontaktný gól z hokejky Robinsona.

Obliehanie bránky Slovana v záverečnej tretine vyrovnávajúci gól neprinieslo a tak sa z cenných troch bodov tešili Slovanisti.
Zverenci trénera Miloša Říha pokračujú na tripe v sobotu o 16.00 h na ľade tímu Viťaz Podolsk.

Dinamo Moskva - Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 28. Robinson (Karsums, Cvetkov) - 16. Kašpar (Barker), 26. Mihálik (Kozák, Bartovič). Rozhodovali: Anisimov, Odinš - Aľošin, Ivanov, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6170 divákov.
Dinamo Moskva: Lazušin – Višnevskyj, Mironov, Robinson, Hietanen, Osipov, Barancev, A. Volkov – Pestuško, Gorovikov, Kokarev – Karsums, Cvetkov, Karpov – Galimov, K. Volkov, Babenko – Avcin, Dugin, Tarasov – Igumnov
Slovan Bratislava: Brust – Novák, Barker, Starosta, Švarný, Kozák, Mihálik, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Surový, Viedenský, Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan

Dinamu neuznali gól korčuľou

Úvodný zápas Slovana na súperovom ľade v sezóne mal pomalší rozbeh. Prvá väčšia šanca prišla až po siedmich minútach, keď Brusta otestoval prudkou strelou Robinson. Brankár hostí puk len vyrazil a Cvetkovovi chýbalo málo, aby sa dostal k dorážke. Slovan odpovedal v 11. minúte po peknej akcii druhého útoku, ktorý sa dostal do prečíslenia, Tičarovu strelu však zastavil obetavým zákrokom Robinson.

V druhej desaťminútovke mali viac z hry hokejisti z Bratislavy. V 13. minúte musel Lazušin riešiť nebezpečnú strelu Kašpara a krátko na to zastavil tlak hostí Gorovikov len faulom. Tí prvú presilovku v stretnutí síce nevyužili, no pár sekúnd po jej konci sa už radovali z úvodného gólu. Kašparovi prvý pokus ešte nevyšiel, no domáci obrancovia ho trestuhodne nechali samého pred bránkou, kde ho našiel Barker a český legionár si šikovne spracoval puk a poslal ho do horného rohu Lazušinovej bránky - 0:1.

O dve minúty sa tešili už aj hostia, keď po veľkej Mihálikovej chybe dostal puk do siete Galimov. Videozáznam však ukázal, že tak spravil kopnutím korčuľou a tak rozhodca po krátkej porade rozpažil. V 19. minúte mohli ísť hostia do dvojgólového vedenia, ale Nedorostovu dorážku zastavila žŕdka.

Krátke dvojgólové vedenie

Domáci nabehli do druhého dejstva už na plný plyn a Slovanisti sa v úvodných minútach museli poriadne obracať. Podržal ich brankár Brust, ktorý zlikvidoval šance Babenka aj Pestuška. "Belasí" sa vymanili spod tlaku v 25. minúte, keď išiel na trestnú Hietanen, a svoju druhú presilovú hru v zápase využili na ďalší gól. Kozák prihral od modrej na ľavý kruh Mihálikovi a ten mal nikým neatakovaný dosť času presne zamieriť - 0:2.

Dvojgólové vedenie im však vydržalo iba minútu a pol. Hostia nedokázali vyhodiť puk z obranného pásma, Karsums prihral Robinsonovi a kanadský obranca zaznamenal už svoj štvrtý gól v sezóne - 1:2. Vzápätí išiel na trestnú Viedenský, jeho spoluhráči zvládli prvú početnú nevýhodu na výbornú a favorita takmer k ničomu nepustili. V 34. minúte mal gól na hokejke opäť Kašpar, no sľubnú možnosť nevyužil. Záverečné minúty už patrili hokejistom Dinama.

Pomohlo im k tomu aj vylúčenie Skokana a pred Brustovou bránkou sa rozpútal ofenzívny kolotoč Moskovčanov. V 36. minúte zaskočil za brankára Slovana jeden z obrancov, keď vyhodil puk z bránkoviska. Dinamo chcelo vyrovnať ešte do prestávky a tak stupňovalo nápor aj pri hre 5 na 5. Vypracovalo si ešte niekoľko šancí, ale skórovať sa mu nepodarilo.

Tretia tretina bez gólov

Říhovi zverenci sa v záverečnom dejstve nesústredili len na bránenie svojej polovice, naopak, snažili sa kontrolovať puk a súperovi viackrát výrazne podkúrili. Hokejisti Dinama si dlhšie nedokázali vypracovať súvislejší tlak, navyše sa v ich rozohrávke stále častejšie objavovali nepresnosti. V 46. minúte unikal po ľavom krídle Bartovič, ale jeho strela z diaľky nemohla narobiť Lazušinovi problémy. V 48. minúte prišla veľká chyba v inak dobre fungujúcej obrane hostí. Karpov sa rútil na Brusta, Mihálik ho dokorčuľoval a ruský útočník pod tlakom prestrelil.

Ďalšie minúty boli pre Slovan nesmierne náročné, keďže krátko po sebe išli na trestnú Bartovič a Nedorost a len tak-tak, že Dinamo nevyrovnalo. Hostia mali aj poriadnu dávku šťastia, keď puk niekoľkokrát nekontrolovateľne poskakoval v bránkovisku. Nápor Dinama zastavil paradoxne až Tarasov, ktorý stratil prilbu, no nepochopiteľne ďalej hral a tak musel ísť na trestnú.

Štyri minúty pred koncom mal rozhodnutie na hokejke Nedorost, ale domácich druhýkrát zachránila žŕdka. Bratislavčania už záver duelu i powerplay Dinama zvládli a tak získali cenný skalp dvojnásobného víťaza Gagarinovho pohára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok