Obvinený daňovák sa po mesiacoch skrývania prihlásil na polícii

TASR TA3
24.8.2015 11:26

Obvineného Zoltána Mega, bývalého pracovníka Daňového úradu v Trnave, ktorý bol takmer tri mesiace na úteku a ktorý sa prednedávnom sám prihlásil na polícii, zobral sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku do väzby.

Sudca ho vzal na začiatku minulého týždňa do väzby z dôvodu obavy z úteku a z pokračovania v trestnej činnosti. Obvinený podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd. Ako prvý o vzatí do väzby vedúceho pracovníka daňového úradu v Trnave informoval portál Aktuálne.sk.

Podľa tohto zdroja polícia uvádza, že Zoltán Mego spolu s ďalšími dvoma mužmi - Gabrielom B. a Marekom M. - si neoprávnene uplatňovali nároky na vrátenie DPH. Čelí obvineniu zo založenia zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a daňových deliktov. Pred policajnou raziou ušiel. Inšpekcia ministerstva vnútra preveruje únik informácií, keďže pred raziou šéf z daňového úradu dostal echo.

Vyšetrovateľ uvádza, že Zoltán Mego mal ako vedúci oddelenia daňovej kontroly informácie, ktoré daňový úrad získal pri vykonávaní kontrol.

"Vedel, aké má úrad kritériá na vykonávanie týchto kontrol, a zneužil ich vo vlastný prospech,“
píše sa v uznesení o vznesení obvinenia s tým, že "spriaznené spoločnosti potom podávali daňové priznania, v ktorých si neoprávnene uplatňovali vrátenie odpočtov DPH." Išlo o 13 firiem, dodáva Aktuálne.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok