Firma Matovičovcov má poriadny problém, razia nesúvisela s nahrávkou

TA3 SITA TASR
13.8.2015 16:18

TA3 sa podarilo zistiť, že policajná razia vo firme RegionPress, ktorú vlastní rodina Igora Matoviča, nesúvisela s kauzou nahrávky rozhovoru medzi šéfom Obyčajných ľudí a predsedom strany Sieť Radoslavom Procházkom.

Národná kriminálna agentúra zaistila server RegionPressu pre vedené trestné stíhanie. Vyšetrovateľ firmu v júni obvinil zo skrátenia dane a poistného.

Policajti v stredu prehľadávajú priestory firmy a zhabali servery s dátovými súbormi. Podľa prvých predpokladov mala byť dôvodom policajného zásahu kauza takzvanej Matovičovej nahrávky. Šéf Obyčajných si v nej nahral vtedajšieho prezidentského kandidáta a súčasného predsedu strany Sieť Radoslava Procházku. Predmetom ich rozhovoru bola inzercia počas prezidentskej kampane. 

Majiteľka spoločnosti RegionPress Pavlína Matovičová nebola počas policajného zásahu vo firme prítomná, rovnako ani konateľ Radoslav Gloznek, ktorý je na dovolenke v zahraničí. Igor Matovič svoj podiel v spoločnosti pred vstupom do politiky previedol na manželku, k vydavateľstvu schránkových regionálnych novín sa však hlási a hovorí o ňom ako o rodinnej firme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok