V Matovičovej rodinnej firme zasahovala Národná kriminálna agentúra

TA3 TASR HN SITA
12.8.2015 14:42

Národná kriminálna agentúra prišla do trnavskej centrály rodinnej firmy Igora Matoviča regionPress. Dôvodom je zrejme kauza nahrávky s Radoslavom Procházkom.

Prišli zaistiť účtovníctvo

Podľa informácií zverejnených na portáli hnonline.sk tam policajti prehľadávajú priestory a zhabali mu servery s dátovými súbormi. "Akcia je uskutočnená na príkaz špeciálnej prokuratúry, v budove sa nachádza šesť policajtov a dvaja znalci. Informáciu uverejnil jeden zo zamestnancov Matovičovej firmy na Facebooku," napísal portál.

Dôvodom policajného zásahu by mala byť kauza takzvanej Matovičovej nahrávky. Šéf Obyčajných si v nej nahral vtedajšieho prezidentského kandidáta a súčasného predsedu strany Sieť Radoslava Procházku. Predmetom ich rozhovoru mala byť inzercia počas prezidentskej kampane.

Šéf Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer pre aktuality.sk uviedol, že policajti boli vo firme zaistiť účtovníctvo.

Nakoniec unikla aj celá nahrávka

Matovič v júni minulého roka, tri mesiace po prezidentských voľbách, informoval verejnosť, že Procházka ako prezidentský kandidát chcel vo februári 2013 umiestniť časť inzercie v jeho novinách bez dokladov. Procházku Matovič vyzval absolvovať test na detektore lži. 

Hoci Matovič najprv tvrdil, že o rozhovore s Procházkom nemá žiaden dôkaz, neskôr priznal, že si celý rozhovor nahral a časť rozhovoru nakoniec unikla do médií. Aj keď záznam okrem častí rozhovoru s Procházkom obsahoval aj komentáre Igora Matoviča, Matovič vravel, že mu ho ukradli. Šéf Siete priznal, že hlas na zázname patrí jemu, bol však podľa neho účelovo zostrihaný.

Procházka neskôr vyzval prokuratúru, aby celú nahrávku zverejnila. Verejnosť poznala len jej krátku pasáž. Matovič jeho výzvu odmietol s tým, že on ani prokuratúra ju zverejniť nesmú, to však na veci údajne nič nemení. Neskôr do médií unikla celá nahrávka.

Rodinná firma

Majiteľka spoločnosti Pavlína Matovičová nebola počas policajného zásahu vo firme prítomná, rovnako ani konateľ Radoslav Gloznek, ktorý je na dovolenke v zahraničí.

Igor Matovič svoj podiel v spoločnosti pred vstupom do politiky previedol na manželku, k vydavateľstvu schránkových regionálnych novín sa však hlási a hovorí o ňom ako o rodinnej firme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok