V metropole Sierra Leone sa objavili tri nové prípady eboly

TASR
24.6.2015 19:56

Prvé tri prípady eboly po takmer trojtýždňovej prestávke zaznamenali v uplynulých dňoch vo Freetowne, hlavnom meste afrického štátu Sierra Leone, ktorý patril medzi tri najviac zasiahnuté západoafrické krajiny pri nedávnej epidémii tohto životunebezpečného infekčného ochorenia.

V metropole Sierra Leone sa objavili tri nové prípady eboly
SITA/AP

Informoval o tom šéf miestneho epidemiologického centra NERC Palo Conteh, ktorý opätovný výskyt eboly v jednej z chudobných štvrtí mesta označil síce za krok späť, avšak dodal, že je to pri epidémiách podobného charakteru obvyklé.

Experti sa však obávajú ďalšieho šírenia vírusu eboly v husto obývanej chudobnej štvrti Magazine Wharf, v ktorej je podľa médií častý aj výskyt malárie alebo cholery. Podľa aktualizovaných informácií NERC zaznamenali na celom území Sierra Leone v júni doteraz 40 nových prípadov eboly.

Splnomocnenec Organizácie Spojených národov pre boj s týmto ochorením David Nabarro začiatkom júna vyhlásil, že aj Sierra Leone bude bez eboly v priebehu rádovo týždňov. Libéria je podľa oficiálnych údajov bez eboly už od 9. mája.

Treťou najviac zasiahnutou krajinou pri nedávnej epidémii bola Guinea. Väčšina z celkove 11.200 obetí eboly a spomedzi viac ako 27.000 infikovaných pochádzala práve z týchto troch krajín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok