Nemecký súd poslal za mreže mladíka zodpovedného za smrť obetavej študentky

TASR ČTK
16.6.2015 16:35

Nemecký súd uznal 18-ročného muža vinným zo smrti nemeckej študentky tureckého pôvodu a odsúdil ho na tri roky väzenia. Sanel M. podľa súdu vlani v novembri spôsobil 22-ročnej študentke Tugce Albayrakovej vážne zranenie hlavy s následkom smrti.

Nemecký súd poslal za mreže mladíka zodpovedného za smrť obetavej študentky
SITA/AP

Zomrela v deň narodenín

Sanel M. bol v skupine troch mužov srbského pôvodu, ktorí na parkovisku pri reštaurácii rýchleho občerstvenia v nemeckom meste Offenbach obťažovali dve dievčatá. Tugce sa dievčat zastala. Sanel M. ju následne udrel bejzbalovou palicou, čím jej spôsobil vážne poranenie mozgu, v dôsledku ktorého upadla do kómy. Jej rodičia dali o dva týždne neskôr lekárom súhlas, aby ju odpojili od podporných prístrojov. Stalo sa tak v deň jej 23. narodenín.

Albayrakovej prípad mal v Nemecku i v Turecku veľkú mediálnu odozvu. Vyjadril sa k nemu aj nemecký prezident Joachim Gauck, ktorý vyzdvihol statočnosť a odvahu mladej ženy tam, "kde sa iní ľudia pozerali opačným smerom".

Pod drobnohľadom verejnosti

Súd sprevádzal mimoriadny záujem verejnosti. V súdnej sieni došlo pred vynesením rozsudku k niekoľkým potýčkam medzi ľuďmi, ktorí sa chceli záverečného dňa procesu zúčastniť napriek tomu, že už v miestnosti nebolo miesto. Desiatky ľudí taktiež čakali pred budovou súdu. Po vynesení rozsudku niektorí ľudia podľa televíznych záberov plakali.

Sanel M. na súde priznal, že ženu udrel, jej smrť si vraj ale neprial. V záverečnej reči označil ranu, ktorú Albayrakovej uštedril, za najhoršiu chybu svojho života, ktorú nikdy nebude môcť napraviť, a uviedl, že svoj čin ľutuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok