Nemecko žije tragédiou mladej hrdinky, po obrane slabších sama zahynula

ČTK, TASR, BBC
1.12.2014 13:30

Nemecký denník Bild zverejnil na svojej webovej stránke videozáznam, na ktorom je zachytený brutálny útok na mladú ženu, ktorá bránila dve tínedžerky pred obťažovaním skupiny mužov.

Nemecko žije tragédiou mladej hrdinky, po obrane slabších sama zahynula
SITA/AP

Incident sa odohral ešte 15. novembra pri prevádzke rýchleho občerstvenia v nemeckom meste Offenbach. Študentka pedagogiky tureckého pôvodu Tugce Albayraková podľa nemeckých médií počula, ako na toalete reštaurácie rýchleho občerstvenia niekto volá o pomoc. Skupina mužov tam údajne obťažovala dve tínedžerky. Albayraková sa rozhodla, že im pomôže.

Jeden z mužov, ktorí obťažovali dve dievčatá, neskôr napadol Albayrakovú na parkovisku. Udrel ju kameňom alebo pálkou do hlavy. Na videu z bezpečnostnej kamery je vidieť útočník aj s komplicom, ktorý sa ho zrejme snažil zadržať.Toto zranenie sa ukázalo ako fatálne. Albayraková upadlo do kómy. Zomrela v piatok, v deň svojich 23. narodenín po tom, čo rodina dovolila, aby ju lekári odpojili z prístrojov.

Pre incident zobrali do väzby 18-ročného mladíka. Nemecké médií tvrdia, že ide o muža zo srbského regiónu Sandžak, kde žijú prevažne moslimovia. Podľa stanice Deutsche Welle sa priznal, že ženu napadol.Spolkový prezident Joachim Gauck uvažuje, že dievčaťu posmrtne udelí medailu. Celá udalosť vyvolala po Nemecku vlnu súcitu. Na pamiatku občianskej odvahy mladej ženy sa zišlo zhruba 150 ľudí na námestí Oranienplatz, ktoré je srdcom veľkej tureckej komunity žijúcej v Berlíne.

Denník Bild zároveň so zverejnením videa z bezpečnostnej kamery vyzval všetkých svedkov vrátane dvoch tínedžeriek, aby prišli s novými informáciami o útoku z 15. novembra.

APTOPIX_Germany_-5c619643c17c4e84b10f166c9c7f502b.JPEG
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok