Tatar o novom trénerovi Detroitu: Tím potreboval zmenu

TASR
13.6.2015 16:23

Hokejistov Detroitu Red Wings povedie od novej sezóny NHL ako hlavný tréner Jeff Blashill. Ten začiatkom týždňa oficiálne nahradil vo funkcii Mikea Babcocka, ktorý pôsobil na striedačke "červených krídel" dlhých desať sezón. Podľa slovenského útočníka Detroitu Tomáša Tatara je zmena pozitívnym ťahom.

Tatar o novom trénerovi Detroitu: Tím potreboval zmenu
SITA/AP

"Byť desať rokov na lavičke je veľmi veľa. Tím potreboval zmenu, aj keď Mike je vynikajúci tréner. S Blashillom sme spolu vyhrali pohár v Grand Rapids, je to veľmi podobná hokejová škola. Uňho je komunikácia s hráčmi o trochu lepšia. Je veľmi mladý, z nastupujúcej generácie, ale veľmi úspešný. Má veľa titulov," povedal o novom koučovi Tatar počas piatkového športovo-mediálneho tenisového turnaja Stars for Stars Media Cup 2015 v Trenčíne.

Tatar zažil zatiaľ svoju individuálne najlepšiu sezónu v NHL, v 82 zápasoch uplynulej základnej časti strelil 29 gólov a pridal 27 asistencií. "Ľudia majú odo mňa osobne očakávania, ale sezóna nie vždy musí vyjsť podľa predstáv. Samozrejme, chcem sa každú sezónu zlepšovať. Nemusí to byť o bodoch, chcem však viac a viac pomáhať tímu svojimi skúsenosťami," dodal slovenský krídelník.

Štyridsaťjedenročný Blashill doteraz viedol farmársky tím Detroitu Grand Rapids v AHL. Dres "červených krídel" oblieka aj ďalší Slovák Tomáš Jurčo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok