Chicago vyrovnalo finálovú sériu, Hossa opäť asistoval

SITA NHL
11.6.2015 06:30

Hokejisti Chicaga po domácej výhre 2:1 vyrovnali stav finálovej série Stanleyho pohára s Tampou Bay na 2:2. Boj o hokejový grál tak bude mať minimálne šesť pokračovaní, duel číslo päť je v sobotu v Tampe.

Chicago vyrovnalo finálovú sériu, Hossa opäť asistoval
SITA/AP

Slovákov sedemnásty bod

Víťazný gól si pripísal Brandon Saad, ktorý sa presadil v 47. min po individuálnej akcii. V domácom drese chytal spoľahlivo Corey Crawford, ktorý zneškodnil 24 striel hráčov Tampy. Marián Hossa odohral v drese Chicaga 21 minút, pripísal si dve strely, štyri bodyčeky a jednu asistenciu, trinástu v tohtoročnom play-off. Pre Slováka to bol jeho sedemnásty bod vo vyraďovacej časti 2015.

Prvýkrát od prvej minúty nastúpil v tohtoročnom play-off v bránke Lightning dvadsaťročný Andrej Vasilevskij. Jednotka Ben Bishop, ktorý mal už v predchádzajúcich dueloch zdravotné problémy, nebol ani na striedačke. Tampa opäť hrala na sedem obrancov a trinásť útočníkov. Tréner Chicaga Joel Quenneville urobil pred duelom pár zmien v zostave, prvýkrát dostal šancu Kimmo Timonen, ktorý nahradil v obrane Kylea Cumiskeyho, v útoku hral za Bryana Bickella zasa Kris Versteeg.

V úvode sa hral opatrný hokej. Najmä domáci Blackhawks sa veľmi nehrnuli do útoku, v prvej tretine vyslali na Vasilevského len dve strely. K dispozícii mali aj dve presilovky, ale výraznejšie sa v nich nepresadili. Hostia hrali aktívnejšie, Crawford však podržal svoj tím v 14. min pri šanci Ryana Callahana a potom v závere tretiny pri pokuse Tylera Johnsona po výbornej prihrávke od Kučerova.

Rozhodol Saad

Do druhého dejstva už Blackhawks vstúpili ofenzívnejšie, Vasilevskému po tečovanej strele Johnnyho Oduyu i brejku Patricka Sharpa pomohla konštrukcia bránky. V 27. min zakončil aktivitu Sharpa s Mariánom Hossom zblízka kapitán Chicaga Jonathan Toews. V 32. min predviedol skvelý prehľad v hre Valtteri Filppula, spoza bránky našiel voľného Alexa Killorna, ktorý vyrovnal. Oba tímy si potom vytvorili viaceré šance, skóre sa však nezmenilo.

V tretej časti pomohla konštrukcia opäť brankárovi Tampy, tentoraz po delovke Timonena. Po otvorení hry sa predral do šance Saad a strhol vedenie na stranu Chicaga. Tampa sa snažila o vyrovnanie, zoči-voči Crawfordovi neuspel Kučerov. Brankár Chicaga potom vyriešil aj ďalšie príležitosti hráčov Lightning, horúco mu bolo najmä pri záverečnej power-play. 

Výsledok štvrtého finále hokejového Stanleyho pohára (hrá sa na štyri víťazstvá): 
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) - stav série: 2:2
Góly: 27. Toews (Sharp, MARIÁN HOSSA), 47. Saad (P. Kane) - 32. Killorn (V. Filppula, Stamkos) 
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 19:25, rozhodovali: McCauley, Sutherland - Heyer, Racicot, 22 354 divákov 

Zostavy:
Chicago: Crawford - Keith, Hjalmarsson, Seabrook, Oduya, T. van Riemsdyk, Timonen - P. Kane, Shaw, Saad - Marián Hossa, Toews, Sharp -Desjardins, Krüger, Teräväinen - Versteeg, B. Richards, Vermette 
Tampa: Vasilevskij - Hedman, Stralman, Coburn, Garrison, Šustr, M. Carle, Nesterov - Killorn, V. Filppula, Stamkos - J.T. Brown, Paquette, Callahan - Kučerov, T. Johnson, Palát - Morrow, B. Boyle

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok