Hossove body nestačili, Chicago prehralo v 3. zápase s Tampou

TASR NHL
9.6.2015 07:34

Ani dve asistencie Mariána Hossu nestačili hokejistom Chicaga na víťazstvo v treťom zápase finále play off zámorskej NHL.

Hossove body nestačili, Chicago prehralo v 3. zápase s Tampou
SITA/AP

Blackhawks podľahli na domácom ľade Tampe Bay tesne 2:3 a v sérii prehrávajú 1:2. Finálová bitka o Stanleyho pohár pokračuje v noci na štvrtok štvrtým duelom, ktorý sa hrá opäť v chicagskom United Center.

Slovenský útočník sa podieľal v noci na utorok na oboch góloch svojho tímu. V 15. minúte počas presilovky prihral Bradovi Richardsovi a ten strelou od modrej čiary vyrovnal na 1:1. V 45. minúte potom Hossa nabil Brandonovi Saadovi na vedúci gól Chicaga na 2:1.

"Jastrabi" však náskok neudržali, už o 13 sekúnd neskôr vyrovnal český krídelník Ondřej Palát a v čase 56:49 strelil víťazný gól center tretieho útoku Tampy Cedric Paquette. Hossu vyhlásili po zápase za druhú hviezdu stretnutia.


3. zápas finálovej série o Stanleyho pohár
CHICAGO BLACKHAWKS - TAMPA BAY LIGHTNING 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Góly: 15. Richards (HOSSA, Shaw), 45. Saad (HOSSA, Keith) - 6. Callahan (Hedman, Brown), 45. Palát (Kučerov, Johnson), 57. Paquette (Hedman, Callahan). Rozhodcovia: Pollock, McCauley - Amell, Murphy, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 38:32, 22.336 divákov.
/stav série 1:2/

Chicago: Crawford - Hjalmarsson, Keith, Van Riemsdyk, Oduya, Seabrook, Cumiskey - HOSSA, Toews, Saad - Kane, Richards, Bickell – Teräväinen, Vermette, Sharp - Shaw, Krüger, Desjardins

Tampa: Bishop - Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Carle - Stamkos, Filppula, Killorn - Kučerov, Johnson, Palát - Callahan, Paquette, Brown - Nesterov, Morrow, Boyle


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok