Kanaďania vyhrali so šťastím nad Francúzmi, Rusi prevalcovali Bielorusov

9.5.2015 14:46

Hokejisti Kanady vyhrali v sobotu na MS v pražskej A-skupine nad Francúzskom 4:3. Favorit potreboval na rozohriatie len 10 minút, no potom sa strelecky trápil proti francúzskej brankárskej trojke a vyhral aj so šťastím.

Kanaďania vyhrali so šťastím nad Francúzmi, Rusi prevalcovali Bielorusov
SITA/AP

Francúzi musia zabojovať

Zatiaľ stopercentní Kanaďania urobili očakávaný krok k prvenstvu v pražskej vetve, ktoré im stačí potvrdiť dvojbodovým zásahom v zostávajúcich dvoch dueloch, v nedeľu proti Švajčiarsku (20.15) a v utorok proti Rakúsku (12.15). Francúzov naopak čaká tvrdé boje o záchranu, ak nezaberú v pondelok o 20.15 proti Švédsku, ich záverečný zápas s Lotyšskom v utorok o 16.15 bude zrejme existenčný.


A-skupina:
Francúzsko - Kanada 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Góly: 17. Desrosiers (Meunier, Auvitu), 47. Y. Treille (Meunier), 47. Fleury - 12. Seguin (Spezza, Barrie), 13. Eberle (MacKinnon, Duchense), 38. Seguin (Sppezza), 50. Eberle (Burns, Crosby). Vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0.
Francúzsko: Quemener – Manavian, Auvitu, Chakaichvili, Hecquefeuille, Janil, Dieude-Fauvel, Trabichet – Y. Treille, Meunier, Desrosiers - Fleury, Roussel, T. Da Costa – Bertrand, Raux, S. Treille – Claireaux, Lamperier, Guttig.

Ruská mašina sa rozbehla

Ruskí hokejoví reprezentanti rozdrvili vo svojom piatom zápase na MS Bielorusko 7:0 a v tabuľke ostravskej B-skupiny poskočili na priebežné druhé miesto. Na konte majú rovnaký počet bodov ako vedúce USA, ktoré má so zbornou lepší vzájomný zápas.

Tím trénera Olega Znaroka konečne predviedol výkon hodný obhajcu titulu. Bielorusi mu vzdorovali iba v prvej tretine, potom favorit zapol na vyššie obrátky a už v polovici zápasu vyhnal po treťom góle z bránky Kevina Lalandea. Triumf bol pre Rusov o to špeciálnejší, že ho dosiahli v deň 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny a víťazstva nad nacizmom.

Zároveň nedovolili, aby Bielorusi výraznejšie odskočili v tabuľke Slovákom, tí na nich strácajú naďalej tri body. Práve zverenci trénera Vladimíra Vůjteka budú v nedeľu o 20.15 h ďalším súperom ruského výberu, ktorý bude chcieť definitívne spečatiť svoj postup do štvrťfinále. Bielorusi potrebujú ešte bodovať, aby si zaistili miestenku do vyraďovacej fázy, ďalšiu šancu budú mať v pondelok o 16.15 h proti Fínsku.

B-skupina (Ostrava)
Bielorusko - Rusko 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)
Góly: 10. Kovaľčuk (Kuľomin, Anisimov), 22. Tarasenko (Anisimov, Medvedev), 30. Šipačov (Panarin, Dadonov), 33. Panarin (Šipačov, Mironov), 33. Panarin (Šipačov, Mironov), 43. Širokov (z tr. strieľania), 52. Malkin (Tarasenko, Mozjakin). Rozhodovali: Stricker (Švajč.), Piechaczek (Nem.) – Dahmen (Švéd.), Fluri (Švajč.), vylúčení: 4:2 na 2 min., navyše A. Kosticyn (Biel.) 10 min za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0.
Bielorusko: Lalande (30. Brikun) – Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Lisovec, Ustinenko – A. Kosticyn, Kaľužnyj, S. Kosticyn – Drozd, Stas, Gavrus – Kulakov, Kovyršin, Stepanov – Demkov, Volkov, Kitarov – Jefimenko
Rusko: Bobrovskij (57. Chudobin) – Jakovlev, Belov, Čudinov, Medvedev, Kulikov, Antipin, Mironov - Dadonov, Šipačov, Panarin - Tarasenko, Anisimov, Kovaľčuk - Mozjakin, Malkin, Kuľomin - Širokov, Tichonov, Plotnikov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok