Paukovček sa stal novým hlavným trénerom, v Poprade nahradí Jančušku

TASR
30.4.2015 12:46

Pavel Paukovček sa stal novým hlavným trénerom hokejového extraligistu HK Poprad. V tíme spod Tatier nahradí Milana Jančušku, s ktorým vedenie klubu nepredĺžilo spoluprácu.

Paukovček sa stal novým hlavným trénerom, v Poprade nahradí Jančušku
SITA

Trénoval juniorov

Pavel Paukovček v uplynulej sezóne pôsobil ako tréner juniorov HK 32 Liptovský Mikuláš, ktorí sa pod jeho vedením prebojovali až do finále play off, kde prehrali s rovesníkmi z Trenčína. Nový kouč povedie "kamzíkov" do blížiacej sa letnej prípravy, tá sa začne v pondelok 4. mája.

Asistentom Paukovčeka, ktorého čaká premiérová sezóna na lavičke v seniorskom hokeji, bude Vladimír Turan. Trénerom brankárov sa stal Miroslav Šimonovič.

Vystriedal Škraka

Jančuška zasadol na trénerskú stoličku v Poprade na konci novembra 2012, keď na nej vystriedal Jozefa Škraka. Napriek opakujúcim sa problémom s udelením extraligovej licencie na začiatku uplynulých sezón doviedol Poprad trikrát do play off.

Dvakrát s ním síce skončil vo štvrťfinále, no v nedávno skončenej sezóne sa už "kamzíci" ocitli pred bránami finále, do ktorého ich však po celkovom triumfe 4:1 na zápasy nepustil neskorší šampión z Košíc.

V minulosti viedol skúsený tréner na Slovensku ešte aj Liptovský Mikuláš, Žilinu či práve Košic. V Poľsku trénoval tri roky Nowy Targ a následne ďalšie dva KH Sanok. Vo februári tohto roka viedol spoločne s Vladimírom Országhom Olympijský výber SR, ktorý odohral turnaj Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok