Aj druhé federálne derby vyhrali Česi

SITA TA3
10.4.2015 20:41

Slovenská hokejová reprezentácia neuspela ani v druhom prípravnom stretnutí v rámci série Euro Hockey Challenge, keď v Jihlave podľahla českému výberu 1:3.

Aj druhé federálne derby vyhrali Česi
TASR

Čaká nás Bielorusko

V jubilejnom 60. vzájomnom súboji oboch národných tímov sa zrodila okrúhla 40. prehra Slovákov (celkové skóre 129:214). Český tím ťahá so slovenským šnúru štyroch úspechov. Družstvo SR naposledy nad týmto súperom triumfovalo v apríli 2013 v dvoch prípravných zápasoch v Prahe a Bratislave. Vo štvrtok sa súboj týchto súperov skončil prehrou Slovákov 2:3 po samostatných nájazdoch.

V druhom zápase si v prvej tretine vypracovali domáci dvojgólový náskok - skóre otvoril už v 46. sekunde Zaťovič, druhý presný zásah pridal v 8. min Simon. V druhej časti brankári na oboch stranách nekapitulovali ani raz. V 50. min síce skorigoval L. Hudáček, no vzápätí Valský upravil na napokon konečných 3:1.

V nasledujúcom týždni sa tím SR predstaví dvakrát doma, keď v Košiciach a v Poprade privíta výber Bieloruska.

Čechom nešli presilovky

Český tím mal veľmi vydarený úvod, keď už v 46. sekunde strela obrancu Nakládala spoza pravého kruhu s prispením korčule Zaťoviča skončila za gólmanom J. Hudáčkom - 1:0. Po náznakoch šancí L. Hudáčka či teči J. Sýkoru mohol "udrieť" opäť Zaťovič, no jeho strelu v 6. min zastavila konštrukcia slovenskej bránky.

Druhý presný zásah domáceho výberu pridal v 8. min Simon, ktorý v prečíslení využil prihrávku od Radila - 2:0. Česi mali do konca I. tretiny trikrát výhodu presilovky, ale nevyužili ani jednu. Počas vylúčenia Nagya mal v 18. min veľkú šancu Tybor, ale po prihrávke od Viedenského pálil tesne vedľa.

Valský v páde trafil

Hneď na začiatku druhej časti mohli Slováci znížiť, brankár Jakub Kovář však zneškodnil strelu Nagya napriek výbornému cloneniu urasteného T. Marcinka. V ďalšom priebehu II. tretiny mali opäť viac z hry domáci hokejisti, ale Valský v 27. ani v 31. min nepridal tretí gól hostiteľov.

Nagy pohrozil aj na začiatku tretej dvadsaťminútovky, náhradný gólman súpera Machovský však bol pripravený. Na ľade sa potom začalo viac iskriť, v krátkom slede nasledovalo niekoľko vylúčení na oboch stranách a hra bola riadne rozkúskovaná. V 50. min sa Slováci dočkali - A. Šťastný po odvážnom prieniku našiel voľného L. Hudáčka a ten z uhla trafil presne pod hornú žŕdku súperovej bránky.

České mužstvo nepripustilo drámu: v 54. min upravil na rozdiel dvoch gólov Valský, ktorý v páde poslal puk pomedzi korčule brániaceho Jaroša i betóny J. Hudáčka. Na opačnej strane potom ešte neuspel vo veľkej šanci Lušňák.

Česko - Slovensko 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Góly: 1. Zaťovič (Nakládal, M. Růžička), 8. Simon (Radil, Mozík), 54. Valský (T. Zohorna) - 50. L. Hudáček (A. Šťastný, Dej)
Vylúčení: 9:11 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek, Šindler - Bláha, Svoboda (všetci ČR), 5274 divákov

Zostavy:
Česko: Jakub Kovář (32. Machovský) - Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek - M. Růžička, Jan Kovář, Zaťovič - Birner, J. Novotný, Smoleňák - Pohl, T. Zohorna, Valský - Radil, Filippi, Simon - Ondřej
Slovensko: J. Hudáček - Švarný, Podhradský, Sersen, Jurčina, Baranka, Jaroš, L. Kozák, K. Sloboda - L. Hudáček, T. Marcinko, Nagy - J. Sýkora, Viedenský, Tybor - Dej, Bližňák, Bartovič - Marcel Haščák, Lušňák, Cehlárik - A. Šťastný

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok