Slováci podľahli Čechom až po samostatných nájazdoch

TASR
9.4.2015 19:37

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v treťom zápase prípravy na májový šampionát v Prahe a Ostrave, keď v Jihlave podľahla v rámci Euro Hockey Challenge domácemu výberu 2:3 po predĺžení a nájazdoch.

Slováci podľahli Čechom až po samostatných nájazdoch
TASR

Vedenie neudržali

Už po pár sekundách musel J. Hudáček riešiť šancu domácich, ale poradil si. Od úvodu sa hral bojovný hokej do tela. Hra sa presúvala zo strany na stranu, no pozorné obrany nepúšťali súperov do vážnejších príležitosti.

Slováci prvýkrát pohrozili v 4. minúte z hokejky Jaroša, ktorý z pravého kruhu preveril brankára Kovářa, ten vyrazil puk betónom. V 8. minúte išiel na trestnú Vandas a Česi si zahrali prvú presilovku. Tá však netrvala ani minútu, keďže na trestnú zamieril aj Novotný a hralo sa 4 na 4. To viac vyhovovalo hosťom, ktorí boli aktívnejší, ale chýbala im finálna prihrávka.

Slováci išli do vedenia v ďalšej početnej výhode. Jaroš v 13. minúte prihral medzi kruhy Bartovičovi, ktorý sa bleskurýchle zorientoval a presnou strelou švihom trafil pomedzi brankárove betóny - 0:1. Hosťom však nevydržalo vedenie ani dve minúty. Pri avizovanom vylúčení obranca Kolář vypálil od modrej a puk prešiel za Hudáčkov chrbát - 1:1.

Zasahoval aj videorozhodca

Česi po vyrovnávajúcom góle tlačili, ale Slováci ich do vyložených šancí už nepustili a tak išli tímy do kabín za nerozhodného stavu.

Tri sekundy pred koncom prvého dejstva išiel na trestnú Graňák a domáci odštartovali druhé dejstvo v početnej presile. Zaťovič poslal strieľanú prihrávku na teč Kovářovi, ten len tesne minul bránku. Ďalšie minúty boli plné nepresností a tvrdých osobných súbojov. Aktéri na ľade ukázali iba málo hokejovej krásy.

Rovnako ako v prvej časti chýbali kombinácie a gólové šance. Poloprázdne hľadisko, ktoré spočiatku ako tak fandilo, postupne stíchlo. Z letargie ho vytrhla až strela Tybora a dobrý zákrok brankára Jakuba Kovářa. Na druhej strane sa predviedol J. Hudáček po šanci Krejčíka.

V 31. minúte už puk skončil za jeho chrbtom, ale rozhodcovia ho správne neuznali, pretože Roman ho tam poslal rukou. Celú situáciu potvrdil aj videorozhodca. Aj záver druhej časti bol v réžiidomácich, ktorí sa v 35. minúte ujali vedenia zásluhou Pláněka, ktorý sa presadil strelou od modrej.

Rozhodol Kovář

Vůjtekovi zverenci mohli vyrovnať počas dvoch presilových hier v úvode tretej tretiny, no nenadviazali na úspešnú početnú prevahu z prvej časti. Slováci sa snažili o vyrovnanie, no dlho si nevedeli vypracovať príležitosti a chýbali im kombinácie.

Podarilo sa im to v 52. minúte po náhodnej šanci, keď sa puk dostal pred bránku k voľnému Bartovičovi a ten ho z uhla prepasíroval do siete - 2:2.

V samom závere riadneho času sa hostia snažili strhnúť stretnutie na svoju stranu, ale Bartovič a po ňom ani Viedenský nedokázali v stopercentných šanciach trafiť odkrytú českú bránku. Duel tak pokračoval v predĺžení. V ňom gól nepadol a tak o triumfe domácich rozhodol v samostatných nájazdoch dvoma gólmi za sebou Jan Kovář.

3. zápas Euro Hockey Challenge:

Česko - Slovensko 3:2 pp a sn (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 15. Kolář (Novotný), 35. Pláněk (Radil, Zohorna), rozh. nájazd: Jan. Kovář - 13. Bartovič (Jaroš), 52. Bartovič (Bližňák), rozh. nájazd: . Rozhodcovia: Hodek, Šindler - Bláha, Jelínek, vylúčení: 7:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedanie: 45. Marcinko namiesto Šťastného, 3742 divákov.

ČR: Jak. Kovář - Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Mozík, Kempný, Pláněk, Jank - Růžička, Jan Kovář, Zaťovič - Birner, Novotný, Smoleňák - Pohl, Roman, Svačina - Radil, Filippi, Zohorna

SR: J. Hudáček - Čerešňák, Graňák, Jurčina, Sersen, Sloboda, Baranka, Jaroš, Kozák - L. Hudáček, Lušňák, Nagy - Sýkora, Viedenský, Tybor - Haščák, Bližňák, Bartovič - Vandas, Šťastný, Dej - Marcinko

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok