Nové dôkazy na prokuratúre majú priniesť zvrat v Jánošovom prípade

TA3, TASR
13.3.2015 11:11

V prípade kauzy exposlanca Vladimíra Jánoša odovzdal advokát jeho manželky prokuratúre nové informácie. Právny zástupca to ale nechcel komentovať. Generálny prokurátor zase pošle podnet ministrovi spravodlivosti, aby podal dovolanie proti rozhodnutiu krajského súdu.

Nové dôkazy na prokuratúre majú priniesť zvrat v Jánošovom prípade
SITA/Tomáš Benedikovič

GP podá podnet vo veci prepustenia Jánoša Borecovi

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár bude konať vo veci prepustenia bývalého poslanca NR SR Vladimíra Jánoša na slobodu. Obráti sa s podnetom na ministra spravodlivosti Tomáša Boreca.

Odvolací Krajský súd v Trenčíne vo štvrtok potvrdil rozhodnutie Okresného súdu v Prievidzi, že Vladimíra Jánoša, ktorý čelí obvineniu zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, budú stíhať na slobode. Čižnár na to v ten istý deň reagoval vyhlásením, že využije ďalšie prostriedky na revidovanie týchto rozhodnutí.

Čižnár nemôže podať dovolanie

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová spresnila, že Čižnár nie je oprávnený podať sám opravný prostriedok. „Generálny prokurátor podá podnet ministrovi spravodlivosti Slovenskej republiky na podanie dovolania proti rozhodnutiu o väzbe,“ spresnila hovorkyňa ďalší postup Čižnára v kauze.

„Keď podnet dostaneme, budeme sa ním zaoberať,“ reagoval na túto informáciu Pavol Kubík z tlačového oddelenia ministerstva spravodlivosti. Kubík vysvetlil, že minister Borec môže podať dovolanie na Najvyšší súd len vtedy, ak dostane podnet.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok