Sneh odpojil od elektriny viacero domácností na strednom Slovensku

TA3, SITA
6.1.2012 16:46

Rýchle napadnutie množstva mokrého snehu spôsobilo vo viacerých lokalitách na strednom Slovensku prerušenie dodávky elektrickej energie.

Sneh odpojil od elektriny viacero domácností na strednom Slovensku
ČTK

V dôsledku štvrtkového napadnutia mokrého snehu je na strednom Slovensku bez dodávky elektriny stále zhruba 21 730 odberných miest. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Stredoslovenská energetika Jana Bolibruchová s tým, že k dnešku 13:00 predstavovali výpadky 205 porúch vysokého napätia a približne 251 porúch nízkeho napätia.

Najviac trafostaníc bez obnovenia dodávky je v súčasnosti v spádovej oblasti Stredoslovenskej energetiky Žilina, a to 79 trafostaníc v obciach Petrovice, Štiavnik, Pšurnovice, Mojtín, Vychylovka, Olešná, potom v oblasti Banská Bystrica - 77 trafostaníc (Ľubietová, Balog, Medzibrod, Malachov, Čerín), Žiar nad Hronom - 25 trafostaníc (Brieštie, Čavoj, Chvojnica, Dekýš), Biely Potok 14 trafostaníc a Rimavská Sobota - 10 trafostaníc (Klenovec).

"Na odstraňovaní porúch sa intenzívne pracuje a do likvidačných a rekonštrukčných prác boli nasadení pracovníci Stredoslovenskej energetiky a dcérskej spoločnosti Elektroenergetické montáže. Robíme všetko pre to, aby naši zákazníci mali čo najskôr obnovenú dodávku elektriny" dodala Bolibruchová.

Vo štvrtok večer bolo pre poruchy vo vysokom napätí v dôsledku napadnutia mokrého snehu v Banskobystrickom a Žilinskom kraji bez elektrickej energie spolu 34 370 odberných miest.

Sneženie a silný vietor stále komplikuje situáciu aj na horných Kysuciach. Energetici sa nevedia zastaviť, pretože poškodené elektrické vedenia pribúdajú. V prípade komplikácií môžu zostať ľudia bez elektriny aj niekoľko dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok