Good Angels Košice trénovali už aj s Langhorneovou a Oblakovou

TASR TA3
2.1.2015 15:56

Basketbalistky Good Angels Košice nastúpili v Infiniti aréne na svoj úvodný tréning v novom roku 2015 už i s Američankou Crystal Langhorneovou a Tejou Oblakovou zo Slovinska.

Práve tieto dve hráčky by mali pomôcť klubu z východoslovenskej metropoly zlepšiť výkony v druhej polovici Európskej ligy (EL) a odlepiť sa z dna tabuľky A-skupiny. V tíme Good Angels sa v decembri rozlúčili s Američankou Asjhou Jonesovou a Nemkou Katharinou Fikielovou.

"Crystal bude v plnej miere k dispozícii do konca EL, bola našou hráčkou od začiatku, no zmluva začala platiť až od 1. januára. Rovnako sa k nám vrátila i Teja Oblaková, ktorá s nami absolvovala prípravu a boli sme s ňou spokojní. Keďže si nenašla angažmán, našli sme dohodu, aby mohla s nami zostať do konca sezóny. Na základe výsledku v Krakove, kde chceme zabojovať o návrat do boja o pomyselný postup, či už pozitívneho alebo negatívneho, dôjde k zmenám v kádri," uviedol v piatok na prvom tréningu generálny manažér Daniel Jendrichovský. Zmena môže nastať ešte na poste austrálskej rozohrávačky Erin Phillipsovej, o ktorú prejavili údajne záujem iné kluby. "Ak by sme stratili možnosť postúpiť, tak sa budeme snažiť pomôcť si finančne tým, že Erin pustíme do iného tímu," dodal Jendrichovský.

Americká pivotka hrala v Košiciach už v sezóne 2010/2011 a kvalitu by mala priniesť predovšetkým v podkošovom priestore. Je silná predovšetkým na ľavej ruke a oplýva schopnosťou skórovať z ťažkých pozícii. Na spolupráci s vedením klubu sa dohodla už pred euroligovou sezónou 2014/2015, no zdravotné problémy jej nedovolili nastúpiť v najprestížnejšej európskej ženskej súťaži. "V Košiciach som už pôsobila, ale tím sa zmenil, takže teraz tu nikoho nepoznám. Viem, aké sú v
Good Angels očakávania, hrala som vo viacerých ambicióznych tímoch a som pripravená pomôcť aj Košiciam," konštatovala Langhorneová.

Slovinská reprezentantka Oblaková bola na skúške v "žlto-modrom" drese už v predsezónnom období a podľa slov trénera Kováčika sa prezentovala až mužským spôsobom hry, spokojnosť vládla aj s jej pracovitosťou na tréningoch. S bývalou hráčkou poľského CCC Polkowice sa však pre nedostatok financií museli rozlúčiť. "Potrebujem ešte trochu na sebe zapracovať, ale inak sa cítim fit a už sa teším na prvý zápas. Bolo pre mňa ľahšie prispôsobiť sa v novom tíme, lebo hráčky poznám, už som tu trénovala, playbook mám naštudovaný. Počas jesene som videla asi tri zápasy
Good Angels v Eurolige a družstvu som veľmi fandila," tvrdila Oblaková.

Zmenou oproti predchádzajúcim duelom EL bude domáce prostredie, Steel arénu totiž vystrieda Infiniti aréna. Duel proti tureckému Galatasaray Istanbul s určitosťou odohrajú v domovskom stánku. "Dôvody prečo odchádzame zo Steel arény nebudem podrobne rozoberať. V prípade, že budeme po zápase s Galatasarayom v boji o postup, tak zaplatíme i pokutu, ktorá by vyplývala aj z toho, že tu odohráme i zápas s USK Praha. Chcem sa ospravedlniť fanúšikom za zmenu prostredia, lístok však bude platiť aj v Infiniti aréne. V prípade, že budú chcieť vrátiť peniaze, tak v tom nevidím problém," prezradil Jendrichovský. Na jeho slová nadviazal aj tréner Maroš Kováčik. "Ja som šťastný. V Steel aréne sme totiž hľadali herné spôsoby ako sa presadiť. Určite to nebolo v hale, no domovský stánok je domovský stánok. Teda uvidíme, aký scenár budú mať naše domáce stretnutia v tejto hale, kde sme zdolali naozaj kvalitných súperov."


Zverenky trénera Kováčika odohrajú už v sobotu 3. januára prípravný duel so Spišskou Novou Vsou, kde otestujú aj spomínané legionárske duo. V EL sa najbližšie predstavia v stredu 7. januára 2015 na palubovke poľského majstra Wisla Can-Pack Krakov, ktorý trénuje Slovák Štefan Svitek (18.30). "Žlto-modré" s týmto súperom v domácom prostredí prehrali 55:68.


Program zápasov Good Angels Košice v základnej A-skupine EL:
7. januára 2015: Wisla Krakov - Good Angels Košice /18.30/
14. januára: Good Angels Košice - Galatasaray Istanbul /18.00/
21. januára: Lattes Montpellier - Good Angels Košice /20.00/
28. januára: Dinamo Kursk - Good Angels Košice /16.00/
4. februára: Good Angels Košice - ZVVZ USK Praha /18.00/
11. februára: UMMC Jekaterinburg - Good Angels Košice /14.00/

Priebežná tabuľka A-skupiny:
1. Jekaterinburg      6  5  1  442:381  11
2. Dinamo Kursk       6  5  1  451:416  11
3. USK Praha          6  4  2  431:382  10
4. Lattes Montpellier 6  3  3  390:402  9
5. Wisla Krakov       6  2  4  382:386  8
6. Galatasaray        6  1  5  368:408  7
7. Good Angels Košice 6  1  5  351:440  7

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok