Tržby Alibaby rástli, ale analytici sú sklamaní

TASR
4.11.2014 14:40

Čínsky internetový obchod Alibaba dnes zverejnil svoje prvé kvartálne výsledky od vstupu na newyorskú burzu v septembri tohto roka, ktoré však sklamali analytikov. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Tržby Alibaby rástli, ale analytici sú sklamaní
SITA/AP

Dôvodom slabších výsledkov boli jednorazové výdavky a investície do ďalšieho rozvoja, keďže tržby spoločnosti prudko vzrástli.

Z hospodárskych výsledkov najväčšieho čínskeho internetového predajcu vyplýva, že v 2. kvartáli svojho obchodného roka 2014/15 sa jeho čistý zisk znížil medziročne o 38,6 % na 494 miliónov USD (395,42 milióna eur), čo predstavuje 20 centov na akciu. Analytici, ktorých oslovila agentúra Thomson Reuters pritom odhadovali, že Alibaba dosiahne za tri mesiace do konca septembra zisk 1,17 miliardy USD.

Po očistení od jednorazových položiek dosiahol čínsky internetový obchod zisk 45 centov na akciu, čo sa zhoduje s odhadmi analytikov.

Tržby spoločnosti pritom v uplynulom kvartáli vzrástli až o 53,7 % na 2,74 miliardy USD a prekonali odhady trhu na úrovni 2,61 miliardy USD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok