Premiér Aksionov: Krym nepotrebuje gejov

TASR
2.9.2014 21:21

Na Krymskom polostrove, ktorý Rusko anektovalo v marci tohto roku, sexuálne menšiny "nemajú žiadnu šancu". Uviedol to dnes tamojší premiér Sergej Aksionov na rokovaní krymskej vlády, pričom dodal, že "na Kryme takýchto ľudí nepotrebujeme". Informoval o tom denník Guardian s odvolaním sa na ruské tlačové agentúry.

Premiér Aksionov: Krym nepotrebuje gejov
SITA

Podľa Aksionových slov v prípade, ak by sa komunita LGBTI pokúsila zorganizovať verejné zhromaždenie, "polícia a poriadkové sily okamžite zasiahnu a v priebehu troch minút im vysvetlia, akej sexuálnej orientácie sa majú držať". Krymské deti by mali byť vychovávané s "pozitívnym prístupom k rodine a tradičným hodnotám", zdôraznil Aksionov vo svojom príspevku.

Rusko pripojilo Krym k svojmu územiu po referende, ktoré USA, ako aj EÚ označili za protizákonné. Ruský prezident Vladimir Putin vlani podpísal zákon zakazujúci činnosti, ktoré by mohli byť vnímané ako propagácia homosexuality voči neplnoletým osobám. Legislatívu neskôr prijala i krymská vláda.

Západné vlády a ľudskoprávni aktivisti tvrdia, že daný zákon okliešťuje práva komunity LGBTI a podporuje ich diskrimináciu. Pochod sexuálnych menšín, ktorý sa mal v apríli uskutočniť v krymskom Sevastopole, napokon zrušili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok