Robin Williams trpel Parkinsonovou chorobou

SITA
15.8.2014 09:27

Americký herec Robin Williams, ktorý v pondelok 11. augusta spáchal samovraždu, trpel Parkinsonovou chorobou. Vo vyhlásení to potvrdila jeho manželka, grafická dizajnérka Susan Schneider.

Robin Williams trpel Parkinsonovou chorobou
SITA/AP

Ako uviedla, choroba u známeho komika bola v ranom štádiu, no herec nebol pripravený to zverejniť. Taktiež uviedla, že Williams pred smrťou abstinoval, no trpel záchvatmi úzkosti a depresiou. "Robin trávil veľa času pomáhaním druhým. Alebo zabával milióny ľudí na pódiu, vo filme, v televízii alebo naše jednotky na bojových líniách alebo utešoval choré deti. Robin chcel, aby sme sa smiali a cítili sa nebojácne," píše sa vo vyhlásení zverejnenom vo štvrtok 14. augusta. "Od jeho úmrtia, všetci tí, čo ho milovali, našli útechu v prejavoch lásky a obdivu miliónov ľudí, ktorých Robin ovplyvnil. Jeho najväčším odkazom, okrem troch detí, je radosť a šťastie, ktoré ponúkal iným, predovšetkým tým, čo sami zažívali osobné ťažkosti. Po jeho tragickej smrti dúfame, že ľudia nájdu silu vyhľadať potrebnú pomoc a podporu v boji, ktorý ich trápi, a tak sa už nebudú musieť báť," uviedla tiež Schneider.

Telo Robina Williamsa našla v spálni jeho domu v severnej Kalifornii jeho osobná asistentka. Komik nejavil známky života a okolo krku mal uviazaný opasok, pričom druhý koniec bol upevnený medzi zatvorenými dverami šatníka a zárubňami. Úrad koronera následne potvrdil, že herec sa obesil, pričom mal porezané ľavé zápästie. Výsledky toxikologických testov by mali byť známe o dva až šesť týždňov. Obľúbený komik trpel podľa jeho hovorkyne Mary Buxbaum vážnymi depresiami a neustále hovoril o svojom boji s alkoholom. Dožil sa 63 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok