Zedník bude asistentom trénera v Banskej Bystrici

SITA
26.7.2014 11:09

Bývalý slovenský reprezentant v hokeji Richard Zedník bude od polovice augusta pôsobiť vo funkcii asistenta hlavného trénera Miroslava Chudého v extraligovom klube HC'05 Banská Bystrica.

Zedník bude asistentom trénera v Banskej Bystrici
SITA

O dohode niekdajšieho hráča Washingtonu Capitals, Montrealu Canadiens, New Yorku Islanders a Floridy Panthers v zámorskej NHL s prezidentom "baranov" Jurajom Kovalom informuje sobotné vydanie denníka Šport.

Tridsaťosemročný Zedník ukončil hráčsku kariéru pred tromi rokmi po domácich majstrovstvách sveta 2011. Po tomto svetovom šampionáte si oddýchol, venoval sa novej rodine, cestovaniu, bedmintonu i tenisu. Hokej mu však začal chýbať, preto si "tľapol" s vedením banskobystrického tímu. "Už dávnejšie sme si predsavzali dať trénerský priestor osobnostiam slovenského hokeja v našom klube. Pred časom dostal u nás príležitosť Vladimír Országh, nedávno i Miroslav Hlinka a teraz aj Richard Zedník. Keď si Rišo po dlhej a úspešnej kariére v zámorí, KHL a v slovenskej reprezentácii doma oddýchol, je pripravený na niečo nové. Od polovice augusta, keď mu to dovolia rodinné záležitosti, bude chodiť s mužstvom na ľad a bude členom nášho realizačného tímu. Záleží na hlavnom koučovi Mirovi Chudom, ako si podelia kompetencie s Mirom Hlinkom a Rišom Zedníkom," povedal šéf HC'05 Koval.

Pre niekdajšieho krídelníka Zedníka bude trénerská zastávka pod Urpínom prvou v tejto pozícii. "Oddychoval som, ale zároveň som mal aj mimohokejové aktivity. Dozrel však čas niečo začať opäť robiť aj v hokeji. Mám malého syna a nechcel by som mu časom vysvetľovať, že nie som už doma na dôchodku. Zamýšľal som sa, v čom môžem byť po hokejovej kariére dobrý a vychádza mi to, že opäť v hokeji. Celý život som hral tento šport na všetkých úrovniach a chcel by som niekomu začať odovzdávať moje skúsenosti," povedal banskobystrický rodák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok