Tím Metec vyhral úvod Okolo Slovenska, lídrom je Koning

SITA
3.6.2014 19:45

Tím Metec - TKH sa stal víťazom úvodnej časovky družstiev na cyklistických pretekoch Okolo Slovenska, ktorá mala štart i cieľ v Stropkove a merala 14,8 km. Prvým držiteľom žltého dresu lídra je Peter Koning, ktorý prešiel cieľovou páskou z holandského zoskupenia ako prvý.

Tím Metec vyhral úvod Okolo Slovenska, lídrom je Koning
TASR

Metec - TKH triumfoval s náskokom 2 sekúnd pred ukrajinským tímom Kolss, tretí najlepší čas dosiahli jazdci tímu BDC Marcpol.

Z kvarteta slovenských tímov sa najviac darilo zoskupeniu Dukla Trenčín Trek, ktoré obsadilo 12. miesto. Za víťazmi zaostalo o 31 sekúnd. Trenčania prišli do cieľa v pätici, keďže u Ľuboša Malovca sa prejavili zdravotné problémy a po štyroch kilometroch musel odstúpiť z vláčika.

"Podali sme dobrý výkon, išli sme vyrovnane. Škoda Ľuba, je po chorobe, v úvode prestriedal a potom nás pustil. Včera sme si časovku nacvičili, nikde sme nespravili výraznejšiu chybu. Každý podal maximum, je to naša domáca Tour a musíme bojovať,“ skonštatoval v cieli najskúsenejší zo šestice Dukly Maroš Kováč, ktorý by radšej privítal na úvod pretekov krátky technický prológ.

"Chlapci išli dobré tempo a aj technicky to bolo v poriadku. Po štyroch kilometroch odpadol Ľuboš Malovec, ktorý mal včera teplotu, museli sme ísť v päťke. Podľa medzičasov sme s Kaťušou za obrátkou vyhrávali o desať sekúnd, ale na závere sa už podpísal chybajúci jeden človek,“ uviedol manažér Dukly Ján Valach.

V Stropkove sa išlo v príjemnom počasí. Na námestí vyprevádzali cyklistov a potom ich aj vítali stovky divákov. Tímová časovka sa išla na Okolo Slovenska prvýkrát. Na pretekárov čakala rovinatá trať s dĺžkou 14,8 km. Na štarte sa zišlo 133 cyklistov z 23 tímov.

Jazdci Metecu síce nastúpili na štart v šestici, cieľovú čiaru preťali vo štvorici. Podľa pravidiel sa tímu počítal čas štvrtého mužovi v cieli. Holanďania zvládli trať s priemernou rýchlosťou 53,43 km/h.
"Sme holandský tím, máme radi rovinu. Tento profil nám vyhovoval. Sme skúsení a aj dosť silní, preto sme chceli vyhrať, aj keď nám chýbali špeciálne bicykle,“ povedal v cieli Peter Koning.

Jeho tímový kolega Jesper Asselman si v stredu v 2. etape zo Stropkova do Liptovského Hrádku (200,6 km) oblečie biely dres s modrými bodkami najlepšieho v bodovacej súťaži. V súťaži vrchárov bude lídrom Jarno Gmelich a v hodnotení do 23 rokov vedie Oscar Riesebeek. Druhú etapu odštartujú v Stropkove o 12.00 h, pelotón by mal prísť do cieľa po 16.34 h.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Slovenska:
1. etapa (Stropkov - Stropkov, 14,8 km): 1. Metec - TKH (Peter Koning, Jesper Asselman, Jarno Gmelich, Oscar Riesebeek) 17:17 min, 2. Kolss (Alexander Golovaš, Alexander Polivoda, Alexander Prevar, Alexander Kvačuk, Andrij Kulyk, Dimitrij Krivcov) +2 s, 3. BDC Marcpol (Kamil Gradek, Leszek Plucinski, Adam Stachowiak, Pawel Bernas) +8, 4. Adria Mobil +8, 5. Etixx +9, 6. Rietumu - Delfin +11, ... 12. Dukla Trenčín Trek (Patrik Tybor, Maroš Kováč, Martin Mahďar, Matej Jurčo, Erik Baška) +31, 20. CK Banská Bystrica (Miroslav Debnár, Lukáš Bátora, Jozef Palčák, Roman Zrelica, Tomáš Harag) +1:26, 21. West Slovakia (Johann Schwábik, Marián Stančík, Martin Wachs, Michal Predajňa, Jaroslav Chalás) +1:46, 22. Epic Janom Greenway (Ján Chalupčík, Martin Dubeň, Juraj Lajcha, Róbert Malík, Matej Krajíček, Juraj Kováčik) +1:46

Poradie po 1. etape: 1. Peter Koning (Hol.) Metec - TKH 17:17, 2. Jesper Asselman (Hol.) Metec - TKH, 3. Jarno Gmelich (Hol.) Metec - TKH, 4. Oscar Riesebeek (Hol.) Metec - TKH všetci čas ako líder, 5. Alexander Golovaš (Ukr.) Kols, 6. Alexander Polivoda (Ukr.) Kolss, ... 57. Patrik Tybor (SR) Dukla Trenčín Trek, 58. Maroš Kováč (SR) Dukla Trenčín Trek, 59. Martin Mahďar (SR) Dukla Trenčín Trek, 60. Matej Jurčo (SR) Dukla Trenčín Trek, 61. Erik Baška (SR) Dukla Trenčín Trek všetci +31

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok