Najvyššia slovenská súťaž mení názov na Fortuna liga

TA3 SITA
20.5.2014 15:09

V bratislavskom hoteli Sheraton predstavili v utorok nového generálneho sponzora najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, ktorá na najbližšie štyri sezóny ponesie názov Fortuna liga (FL).

Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa bude počas nasledujúcich štyroch sezón, počnúc ročníkom 2014/2015, volať Fortuna liga. Na utorkovej tlačovej besede v bratislavskom hoteli Sheraton o tom informovali kompetentní zástupcovia zúčastnených strán, ktorý prezentovali aj nové logo.

Súčasný názov Corgoň liga zanikne, lebo spoločnosť Heineken Slovensko sa rozhodla ukončiť spoluprácu s Úniou ligových klubov (ÚLK), riadiacim orgánom dvoch najvyšších domácich súťaží. Dôvodom ukončenia kooperácie sú iné strategické zámery spoločnosti Heineken Slovensko a značky Corgoň v oblasti marketingu.

"V dvadsaťročnej histórii slovenského profesionálneho futbalu mala spoločnosť Heineken Slovensko aznačka Corgoň nezastupiteľné miesto ako najvýznamnejší partner, ktorého meno niesla naša najvyššia súťaž viac ako desať rokov. Rád by som sa preto vmene profesionálneho futbalu poďakoval za dlhodobú podporu a korektnú spoluprácu," uviedol prezident ÚLK Dušan Tittel a pokračoval: "Naše cesty sa teraz rozchádzajú. Na najbližšie štyri roky sme so svojím marketingovým partnerom UFA Sports Slovakia uzavreli zmluvu s novým titulárnym partnerom najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, spoločnosťou Fortuna SK. Hľadali sme spoločníka a našli sme ho. Najvyššia súťaž, ktorej najbližší ročník sa začne 1. kolom 12. júla 2014, bude niesť názov Fortuna liga."

Na otázku, akou sumou prispeje nový hlavný partner pre potreby slovenského klubového futbalu, D. Tittel skonštatoval: "Nebudem zverejňovať detaily, je však vysoká. Prezradím len, že zmluva je výhodnejšia ako bola tá s predchádzajúcim generálnym partnerom. Pokiaľ ide o televízne prenosy, dosiaľ sa vysielali dva zápasy v jednom kole ´live´. V plánoch máme doterajší počet rozšíriť až na tri stretnutia, niečo máme v tomto smere už predrokované. Kým však nie je podpis na papieri, nezverejním spoločnosť. Bude to však veľká televízia."

Výkonný riaditeľ UFA Sports Robert Müller von Vultejus na TB uviedol: "Teší ma, že môžem oficiálne oznámiť uzatvorenie dohody so spoločnosťou Fortuna SK, vďaka ktorej vstupuje do slovenského ligového futbalu nový významný partner. Hľadali sme takého, ktorý má reputáciu, meno a môže finančne prispieť. Teraz sme zostavili najväčší marketingový rozpočet pre Slovensko. Podpis zmluvy na štyri roky jasne dokumentuje, že náš nový partner vníma toto spojenie ako svoju strategickú prioritu. Verím, že spolu odštartujeme ďalšiu dlhodobú etapu v slovenskom profesionálnom futbale."

Nový prioritný partner slovenského klubového futbalu nie je v SR neznámy, skôr naopak. "Už v lete 2008 sme vstúpili do slovenského futbalu, a to na úrovni reprezentácie, kde sme stále partnerom. Rokovania s UFA Sports a ÚLK na čele s Dušanom Tittelom boli síce vypäté, tvrdé, ale korektné. Vstupovali sme do nich so zámerom nižšej finančnej sumy, napokon sme našli kompromis," poznamenal na utorňajšej tlačovej besede riaditeľ marketingu spoločnosti Fortuna Zdeněk Lang, ktorý pre agentúru SITA ďalej uviedol: "Po šiestich rokoch spolupráce so slovenskou futbalovou reprezentáciou sme sa rozhodli, že minimálne na štyri roky spojíme svoje meno s najvyššou futbalovou súťažou na Slovensku. Pri našom rozhodovaní bolo najdôležitejšie to, že hráči reprezentácie sa zídu iba niekoľkokrát za rok, zatiaľ čo liga sa hrá prakticky každý víkend. My chceme byť ešte väčšou súčasťou futbalovej komunity. Ako nový generálny partner ligy by sme radi prispeli k tomu, aby sa určitým spôsobom kultivovalo prostredie na štadiónoch, a to z hľadiska ich vybavenia, ale aj správania divákov a ich možností vyžitia. Myslím si, že slovenský futbal ešte nenaplnil ten potenciál, ktorý v sebe skrýva. My by sme boli veľmi radi, keby aj za nášho finančného či marketingového prispenia sa futbal ako šport vrátil k pôvodnej iniciatíve - zábave pre ľudí. V športovej časti nás poteší, ak by slovenské ligové tímy pravidelne hrali európske súťaže tak, aby slovenský fanúšik mohol vidieť na vlastné oči špičkové zahraničné mužstvá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok