Streľba na Technickej univerzite vo Virgínii si vyžiadala dve obete

TA3, TASR
8.12.2011 21:43

Dvaja ľudia dnes zahynuli pri streľbe v areáli Technickej univerzity vo Virgínii. Pri univerzitnom štadióne neznámy páchateľ zastrelil policajta, ktorý na parkovisku kontroloval vozidlo.

Podozrivý muž pešo utiekol k inému univerzitnému parkovisku, kde polícia našla druhé telo. Útočník je stále na úteku. Prípad prevzala štátna polícia vo Virgínii. Univerzitu uzavreli.

Vedenie inštitúcie vyzvalo študentov aj zamestnancov, aby zostali ukrytí vo vnútri budov, nikto nesmel prísť do areálu univerzity.

Podľa popisu svedkov by mal byť útočníkom beloch v sivých športových nohaviciach so zeleným okrajom, v bunde s kapucňou a s vakom.

Na univerzite s vyše 30.000 študentmi zastrelil juhokórejský študent v roku 2007 celkovo 32 ľudí a 25 zranil, potom spáchal samovraždu.

Univerzita sídliaca v Blacksburgu sa práve dnes odvolala voči pokute amerického ministerstva školstva, ktorú dostala v súvislosti s reakciou svojho vedenia pri streľbe v roku 2007.

Areál tento rok zavreli 4. augusta kvôli údajnému strelcovi, ktorého videli so zbraňou. Policajti univerzitu prehľadali, žiadneho ozbrojeného muža však nenašli. Po piatich hodinách od zaznenia varovných sirén a poslania varovaných sms a e-mailov bol poplach odvolaný.

Augustový incident bol prvým prípadom uzatvorenia celého univerzitného areálu od streľby v roku 2007 a druhým veľkým testom zlepšeného systému núdzového varovania, ku ktorému sa pridali posielanie sms správ a ďalšie opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok