Prvý český špeciál so zranenými Ukrajincami je už v Prahe

TASR
27.2.2014 22:49

Špeciálne upravený airbus českých ozbrojených síl prepravil dnes večer do Prahy 17 občanov Ukrajiny, ťažko zranených pri nedávnych zrážkach v Kyjeve. Pristátie druhého z českých špeciálov sa v metropole krajiny očakáva okolo 22.00 h. Informovali o tom české elektronické médiá.

Prvý český špeciál so zranenými Ukrajincami je už v Prahe
ČTK

Dvoch z pacientov neodkladne previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti, a to vrtuľníkom.
Celkovo poputuje napokon 27 zranených Ukrajincov do troch pražských zariadení, Všeobecnej fakultnej nemocnice, Fakultnej nemocnice v Prahe-Motole a Ústrednej vojenskej nemocnice.

O vyslaní dvoch leteckých špeciálov do Kyjeve rozhodla na stredajšom zasadaní v Prahe vláda ČR.
Ako uviedol hovorca českého rezortu vnútra Pavel Novák, zranených pre terapiu v ČR vytipovali v uplynulých dňoch priamo v Kyjeve pracovníci humanitárnej organizácie Člověk v tísni v spolupráci s veľvyslanectvom ČR.

Ide o pacientov, ktorých liečenie je vzhľadom na charakter zranení na Ukrajine v súčasnosti nemožné. "Ide o obete zrážok s policajnými silami, ktoré trpia rôznymi stredne ťažkými až ťažkými zraneniami, ako sú strelné zranenia hrudníka, hlavy, zranenia vnútorných orgánov a podobne," dodal Novák. Podľa aktualizovaných informácií českých médií ide najmä o osoby mladšieho alebo stredného veku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok