Venezuelská opozícia má prezidentského kandidáta

TASR, TA3
10.3.2013 20:59

Vodca venezuelskej opozície Henrique Capriles (40) sa rozhodol kandidovať v prezidentských voľbách vyhlásených na 14. apríla. Svoje rozhodnutie oficiálne oznámi v najbližších hodinách. Informovali o tom dva zdroje z jeho tábora, ktoré citovala agentúra Reuters.

"Henrique sa rozhodol. Už si to nerozmyslí," povedal jeden zdroj. "Je tu veľa negatívneho, bude to tvrdý boj, ale ideme to toho," dodal druhý.
Capriles, guvernér štátu Miranda, bude protikandidátom úradujúceho prezidenta a volebného favorita Nicolasa Madura (50), ktorého si za svojho nástupcu zvolil sám Chávez.
Obaja sa musia zaregistrovať do pondelka.

Analytik politického vývoja v Latinskej Amerike David Smilde v rozhovore pre Reuters uviedol, že opozícia musí postaviť svojho kandidáta napriek tomu, že je takmer isté, že prezidentské voľby prehrá.
Niektorí pozorovatelia pochybujú o tom, že Venezuela bude schopná zorganizovať predčasné voľby načas. Predsedníčka volebnej komisie Tibisay Lucenová však v noci nadnes vyhlásila, že elektronický hlasovací systém je na voľby, ktoré sa uskutočnia 14. apríla, pripravený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok