Heger je trol, Fico by bol lepším prezidentom ako Čaputová, tvrdia Danko s Tarabom. Demokrati sľubujú slobodu

ta3/Patrik Mindžák
4.9.2023 13:55

V Téme diskutovali Eduard Heger a Juraj Šeliga za Demokratov verzus Andrej Danko a Tomáš Taraba za SNS.

tema_65.jpg
TA3

Budeme mať po voľbách pronárodné alebo proeurópske Slovensko? Národniari Hegerovcom vyčítajú, že kým boli vo vláde, viac sa starali o Ukrajincov ako o Slovákov. Demokrati tvrdia že naša prozápadná orientácia je nespochybniteľná a svojou politikou sa zaraďujeme k vyspelým európskym krajinám.

Migranti ako predvolebná téma

"Zvykli sme si, že keď sa na Slovensku blížia voľby, Robert Fico začne strašiť - migranti, zlá Európska únia, sorošovci a podobne," začal Šeliga s tým, že zákon o vydávaní povolení (pre migrantov) prijal sám Fico. "My sme dnes jediná krajina v Európskej únii, ktorá to vydáva," dodal.

Danko ozrejmil, že má pochopenie pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Avšak "tí, ktorí klamú, sa musia vrátiť naspäť". "Využijeme dobré vzťahy s Maďarmi a urobíme všetko pre to, aby ich oni vrátili do krajiny pôvodu," vysvetlil šéf národniarov.

Správnym riešením sú "silné schengenské hranice", myslí si Heger. "Musí sa posilniť srbsko-maďarská hranica. Ak nestíhajú maďarskí policajti, treba im pomôcť. Nielen my, ale aj ostatné krajiny," dodal.

Prezidentský úrad potrebuje skúseného politika

Taraba nazval Hegera "typickým ukrajinským trolom, ktorý rozložil slovenskú armádu". Líder Demokratov sa bránil tým, že sa zvýšila obranyschopnosť Slovenska tak, že sme pomohli Ukrajine.

Slovensko stojí na križovatke, avizoval Šeliga. "Ak sa títo páni dostanú k moci (Danko, Uhrík, Pellegrini, Fico - pozn. red.), skončia sa vyšetrovania, Rusom sa budú pchať priazne, budú ohrozovať čerpanie eurofondov. Danko tiež hovoril o tom, že ľudom bude chcieť zobrať možnosť voliť prezidenta," konštatoval.

Danko na záver tvrdil, že Fico by bol "miliónkrát" lepším prezidentom ako je Zuzana Čaputová. "Blíži sa k dôchodkovému veku a prezidentský úrad potrebuje skúseného politika," vyhlásil. Preto aj mieni pripraviť návrh, aby prezidenta volil parlament, keďže sa chce vyhnúť tomu, aby nasledujúce voľby vyhral Ivan Korčok. Demokrati sa proti tomu plne ohradili. "Niečo také nemôže prejsť," dodali.

Celú reláciu Téma s Eduardom Hegerom, Jurajom Šeligom, Andrejom Dankom a Tomášom Tarabom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok