Sulík je vraj predsedom strany grafov, Pellegrini si myslí, že Korčok by nebol dobrým prezidentom

ta3
3.9.2023 12:17

Blížia sa predčasné parlamentné voľby, Ivan Korčok ohlásil kandidatúru na post prezidenta. Na ta3 diskutovali Richard Sulík zo SASKY a Peter Pellegrini z HLAS-SD.

v_politike_31.jpg
TA3

Len pred pár dňami ohlásil Ivan Korčok kandidatúru na post prezidenta. "Teší ma, že náš nominant sa rozhodol kandidovať v rámci prezidentských volieb. Myslím si, že má veľmi dobré šance. Považujem za správne, rozumné nespájať parlamentné voľby s tými prezidentskými. Korčok zbiera podpisy. Myslím, že robí dobre, že do volieb ide ako občiansky kandidát. Dáva mu to veľké šance," vyslovil na jeho adresu Richard Sulík v relácii V politike.

"Ivana Korčoka poznám. Dokonca bol mojím podriadeným, bol štátnym tajomníkom aj počas mojej vlády. Trochu mi vadí, že krátko po jeho oznámení kandidatúry celé Slovensko zajasalo a skoro všetky médiá ho už dali na pozíciu budúceho víťaza, automatického nástupcu Zuzany Čaputovej. Počkajme si na tej politický súboj. My, strany, ktoré ho nemienime podporiť, určite nájdeme vhodného kandidáta. Súboj bude ostrý. A nie, že už dnes môže byť Korčok považovaný za víťaza. Práve preto, že ho poznám, si nemyslím, že by bol dobrým prezidentom," zapojil sa do diskusie Peter Pellegrini.

SASKA vo svojom programe uvádza, že je istotou ekonomického rastu a že s výnimkou SaS nie je žiadna strana ochotná skutočne šetriť. Že má riešenia, odborníkov, skúsenosti a to všetko bez korupčných káuz. "V parlamente ste nepretržite 13 rokov, boli ste v troch vládach a z každej vlády ste odišli. Ako chcete garantovať vašim voličom, že to neurobíte opäť?," vyzval Sulíka moderátor politickej diskusie.

"Nie je pravda, že sme odišli z každej vlády. Z vlády Igora Matoviča sme neodišli, ale on podal demisiu. Prvá vláda Ivety Radičovej... Ona prišla, úplne nezmyselne spojila hlasovania, začali na nás tlačiť a nás vydierať. My sme sa iba nezúčastnili hlasovania. Z tretej vlády sme odišli, lebo sme odmietli byť zodpovední za ten chaos, ktorý vláda Eduarda Hegera a pred ním vláda Igora Matoviča prinášala. Extrémne dôležité je dodržiavať pravidlá a všeobecne dohody," uviedol Sulík.

"Vy ste predsedom strany grafov, strany podnikateľov a bohatých. Ja som na strane ľudí. A mňa zaujíma, prečo dnes ľudia neplatia za chlieb 1,10 €, ale 2,70 €. Prečo majú obavy ako dopadnú ceny energií budúci rok, keďže sa avizuje zvýšenie cien plynu. Prečo si 900-tisíc ľudí na Slovensku nemôže každý týždeň dopriať výživné jedlo. Prečo sa nám minulý rok 187-tisíc dôchodcov prepadlo do pásma chudoby," reagoval na Sulíka Pellegrini.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok