Muž zhodil chlapca surovo z mosta a hodil po ňom sklenenú fľašu. Dôvod? Hovoril po ukrajinsky

ta3/čtk
2.9.2023 08:36

Podľa polície muž zhodil chlapca cez zábradlie mosta. Chlapec sa najskôr udrel o železné nosníky pod zábradlím a potom medzi nimi prepadol do vodného kanála.

Muž zhodil chlapca surovo z mosta a hodil po ňom sklenenú fľašu. Dôvod? Hovoril po ukrajinsky
TASR/AP (foto ilustračné)

Ruský hovoriaci muž podľa nemeckých úradov v mestečku Einbeck napadol skupinu ukrajinských detí a desaťročného chlapca zhodil z mosta,. Následne utiekol. Agresorovi sa údajne nepáčilo, že deti hovoria po ukrajinsky. Štátne zastupiteľstvo začalo stíhať neznámeho páchateľa kvôli pokusu o zabitie.

Chlapec utrpel nie vážne zranenia na hlave a na nohe; bol ošetrený v nemocnici a prepustený.

Neznámy muž najskôr skupinu detí na moste oslovil po rusky, sťažoval sa, že hovoria po ukrajinsky, a vyzval ich, aby hovorili po rusky, opisuje incident Die Welt. Situácia eskalovala a útočník začal ťahať jedno dievča za vlasy a zhodil chlapca z mosta. Podľa vyšetrovateľov navyše údajne vyhlásil, že "Ukrajina začala vojnu". Úrady po podozrivom pátrajú.

Keď chlapec ležal pod mostom, páchateľ po ňom údajne ešte hodil sklenenú fľašu. Fľaša chlapca trafila do ramena. Potom, čo muž utiekol, deti privolali rodičov.

Útok, ktorý sa stal už minulú sobotu, polícia vyšetruje ako politicky motivovaný. Vek podozrivého odhaduje na 40 až 45 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok