FOTO/VIDEO: Boli sme na DOD v Národnej rade. Aký program si pripravili?

ta3 Michaela Šimončičová / tasr
1.9.2023 16:09

Dvere budovy Národnej rady boli v piatok otvorené pre verejnosť. Ľudí, ktorí sa chceli pozrieť do priestorov, kde rokujú poslanci privítal predseda Národnej rady Boris Kollár. Atmosféru nám v živom vstupe priblíži kolegyňa Barbara Štefanovičová.

Deň ústavy sa na Slovensku spája s príležitosťou nazrieť do zákutí Národnej rady. Tá už niekoľko rokov tradične 1. septembra otvára svoje brány pre verejnosť. Aj tento raz prišli stovky, ak nie tisícky ľudí. Počasie vyšlo, boli pukance, cukrová vata a prišli aj poslanci zo všetkých parlamentných strán. Až do 17:00 bol pre návštevníkov pripravený bohatý program v areáli parlamentu a Bratislavského hradu. Blížiace sa voľby bolo cítiť vo vzduchu.

Bohatý program

Verejnosti bola sprístupnená rokovacia sála a priestory parlamentu. Pripravená bola zároveň prehliadka expozície Slovenského národného múzea v areáli Bratislavského hradu či obhliadka keltsko-rímskej cesty. Návštevníci si mohli pozrieť výstavu "My Národ Slovenský...", 30 rokov štátnosti (1993 - 2023). Náladu spestrila aj vojenská hudba Ozbrojených síl SR.

Pohotovostný policajný útvar a Finančná správa SR predviedli návštevníkom dynamickú ukážku na Leopoldovom nádvorí. Tešiť ste sa mohli aj na ukážky práce s policajnými psami.  

Na terase pred parlamentom bola sprístupnená prezentácia a prehliadka techniky úradu pre ochranu ústavných činiteľov, v areáli hradu bola prehliadka techniky, statické a dynamické ukážky bezpečnostných a záchranárskych zložiek či edukačné stánky.

O 11:00 hodine ste mohli pred budovou parlamentu vidieť slávnostný ceremoniál vztýčenia štátnej vlajky. Video slávnostného ceremoniálu si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok