Afrodiziakum na tanieri: Tieto potraviny sú nielen zdravé, ale aj vám zvýšia libido

TA3/zm
28.9.2023 08:00

Potravinové afrodiziaká nie sú žiaden novodobý výmysel. A možno ani netušíte, že si ich servírujete na tanier pravidelne.

Afrodiziakum na tanieri: Tieto potraviny sú nielen zdravé, ale aj vám zvýšia libido
Freepik

Afrodiziaká sú potraviny, ktoré zvyšujú tak ženské, ako aj mužské libido. Zoznam týchto je navyše veľmi zdravý, pretože ide výlučne o ovocie a zeleninu.

Ovocné vzpruženie

Počuli ste už o Venušiných plodoch? Tak sa hovorí jahodám, ktoré povzbudzujú ženský sexuálny apetít a mužom vďaka zinku pomáhajú pri tvorbe testosterónu. Podobný vplyv na libido majú aj maliny, ktoré obsahujú kombináciu antioxidantov a vitamínov vhodných práve na prekrvenie pohlavných orgánov u žien i mužov.

Zeleninové afrodiziaká

Tri druhy zeleniny a najväčším vplyvom na libido by rozhodne nemali chýbať pravidelne na tanieri žien i mužov. Všetky tri sú zelené a ide o zeler, avokádo a špargľu. O tom, že zeler zvyšuje mužskú potenciu vedeli už starí Egypťania. Špargľa na mužov pôsobí podobne a u žien zvyšuje libido, tak ako aj avokádo. Skombinovať tieto tri ingrediencie v jednom šaláte je zárukou pekného večera.

Bylinky lásky

Možno patrí žerucha a ženšen medzi menej známe, alebo skôr menej používané bylinky, no ak hovoríme o afrodiziakách, sú ich účinky preslávené už po stáročia. Obe vplývajú na hladinu testosterónu u mužov a u žien posilňujú prekrvenie panvy. Žeruche sa dokonca hovorí peruánska viagra, pretože priaznivo vplýva na potenciu.

Témy: Afrodiziakum
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok