Cynické politické zneužitie, reaguje Korčok na oslavy SNP vo Zvolene. Kandidatúrou chce pomôcť Slovensku

ta3/kg
30.8.2023 20:57

Ivan Korčok oznámil svoju kandidatúru na prezidenta. Na prvej tlačovej konferencii síce tvrdil, že sa nechce miešať do parlamentných volieb, veľmi jasne sa však vymedzil voči Smeru-SSD a Republike. Dôvodom je podľa neho dehonestácia odkazu SNP na spomienke vo Zvolene. Hosťom v relácii Téma dňa bol Ivan Korčok.

tema_dna_127.jpg
TA3

Pomoc Slovensku

Korčok priznal, že kanditatúru najprv nezvažoval. Avšak, po rozhodnutí prezidentky Čaputovej opätovne sa neuchádzať o post hlavy štátu si zobral čas na rozmyslenie. "Ten čas uplynul, ja som urobil vnútorné rozhodnutie a dnes som ho oznámil."

Rozhodujúcou bolo podľa Korčoka pomoc Slovensku. "Po 30 rokoch, ktoré som strávil v službách Slovenskej republiky, mám pocit, že ak mám pomôcť Slovenskej republike, tak práve teraz.“ Kampani sa chce venovať až po parlamentných voľbách. Ich výsledok podľa neho nezmení štýl jeho kampane.

"Moje prvotné nastavenie je, že potrebujeme spolupracovať na prospech tejto krajiny, ale nebude to za každú cenu. Ak by malo dôjsť k hodnotovému stretu, tak ja nezmením moje postoje,“ dodal Korčok. Verí však, že výsledok volieb bude taký, ktorý pohne Slovensko dopredu.

Cynické politické zneužitie

Korčok sa vyjadril aj k spomienkovej akcii SNP vo Zvolene. Pripomenul, že SNP je "základný demokratický a humanistický odkaz“, ku ktorému sa hlási. Vymedzenie voči včerajším udalostiam je v súlade s jeho nastavením. "Bolo to cynické politické zneužitie toho, čo je sviatok, ktorý by sme si mali ctiť kvôli obetiam.“ Dodal tiež, že to, čo vo Zvolene odznelo, nie je obrazom Slovenska.

V druhej časti relácie Téma dňa o výročí SNP, ktoré rozhádalo politikov, diskutovali kandidáti na poslanca NR SR Martin Klus, Tomáš Taraba a György Gyimesi.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok