HC Košice začínajú hokejovú ligu majstrov. Vyskúšajú si veľké zmeny v systéme pravidiel

ta3
31.8.2023 06:00

Prvým súperom oceliarov v Champions hockey league bude švajčiarsky Biel. Už proti tomuto celku si Košičania vyskúšajú, aké je to napríklad, keď tím inkasuje gól v oslabení a jeho vylúčený hráč musí naďalej zostať na trestnej lavici.

Ilustračná snímka.
TASR/Roman Hanc

HC Košice čaká sviatok na ľade. Víťazstvom v poslednom ročníku Tipos extraligy si zaistili miesto v Champions hockey league. Už tento štvrtok 31.8 si Košice zmerajú sily s domácim švajčiarskym Bielom. V ďalšom kole (2.9.) doma čaká slovenského majstra Servette, tiež švajčiarsky klub.

Atraktívny bude tiež duel Košíc proti červeným býkom v Mníchove, ktorý odohrajú 8. septembra.

Nový formát

Nový formát súťaže zahŕňa účasť 24 tímov, v lige tak bude o osem tímov menej oproti predošlej sezóne. Prispôsobená štruktúra umožní podľa CHL organizovať vyváženú, atraktívnu a zábavnú súťaž.

Majstrovské tímy hrajú v priebežnej časti proti šiestim rôznym súperom namiesto len troch (pozn. red. tímy hrajú proti sebe iba raz). Tímy sú hodnotené v celkovom poradí od 1 do 24, namiesto umiestnenia v skupinách.

V dôsledku toho sa 16 najlepšie hodnotených tímov prebojuje do play-off. Formát play-off zostáva nezmenený.

Zaujímavá zmena

Jednou zo zmien je, že ak tím v oslabení dostane gól, vylúčený hráč zostáva na trestnej lavici až do vypršania trestu. Podobnou zmenou je, že aj keď tím inkasuje gól počas avizovaného trestu, hráč putuje na trestnú lavicu napriek potrestaniu gólom.

Opačne to bude v prípade, že gól skóruje tím v oslavení, zruší tak trest svojho vylúčeného hráča.

Majstrom minulého ročníka bol švédsky tím Rögle BK, keď vyhral svoj prvý titul v hokejovej lige majstrov, keď vo finále porazil fínsky tím Tappara s rozdielom jedného gólu, 2:1. 

Fanúšikom Košíc bude permanentka platiť aj na zápasy Champions Hockey League.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok