Stane sa Korčok prezidentom? Sociológ načrtol jeho šance a možných oponentov

ta3
30.8.2023 10:39

Bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok potvrdil v stredu svoju kandidatúru za prezidenta. Aké sú jeho šance na výhru, a kto by mohli byť jeho oponenti? Pýtali sme sa riaditeľa agentúry Focus a sociológa Martina Slosiarika.

Stane sa Korčok prezidentom? Sociológ načrtol jeho šance a možných oponentov
TASR - Jaroslav Novák

Korčok predtým čakal na vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej, či bude opäť kandidovať. Až keď vyhlásila, že sa nebude znova uchádzať o prezidentské kreslo, začal uvažovať o svojej kandidatúre a v stredu 30. augusta oznámil, že do pôjde súboja o post hlavy štátu. "Priestor, ktorý môže osloviť je ten, v ktorom sa z hľadiska dôvery pohybovala (a pohybuje) pani prezidentka Čaputová. Bude sa snažiť predovšetkým o oslovenie voličov v rámci stredopravého priestoru, aj keď to nie je úplne najlepšia definícia," uviedol Slosiarik.

Bude úspešný?

Pokračoval, že jeho úspech vo voľbách bude závisieť najmä od toho, kto ďalší sa rozhodne kandidovať. "Teraz, samozrejme, nemyslím na súperov z opačného politického spektra. Či už to budú kandidáti zo Smeru alebo Hlasu, ktorí budú hrať toho základného vyzývateľa pánovi Korčokovi, ale môžu to byť aj širokospektrálnejší kandidáti. Hovorí sa taktiež o bývalom diplomatovi Jánovi Kubišovi. Neviem, či bývalý kandidát z roku 2019 pán Mistrík už povedal definitívne áno, alebo nie," dodal.

Celý rozhovor s riaditeľom agentúry Focus Martinom Slosiarikom, v ktorom sme sa s ním rozprávali najmä o predčasných voľbách, si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok