Na ruské letisko zaútočili drony. Poškodili niekoľko lietadiel

ta3 TASR ČTK
30.8.2023 06:55

Rusko obvinilo Ukrajinu z najväčšieho útoku bezpilotným lietadlom na ruské územie od začiatku invázie pred 18 mesiacmi, informovala agentúra AP. Drony podľa ruských médií okrem iného v blízkosti hraníc s Estónskom a Lotyšskom zasiahli letisko v západoruskom meste Pskov, kde vypukol obrovský požiar.

Na ruské letisko zaútočili drony. Poškodili niekoľko lietadiel
Twitter.com/KyivPost

Ďalšie bezpilotné lietadlá boli zostrelené nad oblasťami Brjansk, Orjol, Riazan, Kaluga a Moskva v okolí ruskej metropoly, dodalo ruské ministerstvo obrany. Protivzdušná obrana údajne odrazila aj nálet na základňu ruskej Čiernomorskej flotily v Sevastopole.

Poškodili štyri lietadlá

Gubernátor Pskovskej oblasti Michail Vedernikov nariadil zrušenie všetkých letov smerujúcich na letisko Pskov a z neho, aby sa počas dňa mohli vyhodnotiť všetky škody na mieste. Podľa tlačovej agentúry TASS útok na letisko, ktorý bol prvýkrát hlásený krátko pred polnocou miestneho času, poškodil štyri vojenské dopravné lietadlá Il-76. Miestna sociálna sieť Telegram v Pskovskej gubernii podľa BBC informovala, že požiar vypukol v areáli 2. brigády síl špeciálneho určenia, ktorá sa nachádza vedľa letiska.

Útoky si nevyžiadali obete

Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť dym valiaci sa nad mestom Pskov a mohutné plamene. Ako následne uviedol Vedernikov, útoky si nevyžiadali žiadne obete a požiar sa podarilo dostať pod kontrolu. Do hasenia bolo zapojených 21 kusov techniky a 65 ľudí, informovala tlačová agentúra TASS. Podľa nepotvrdených správ médií mohlo na letisko zaútočiť desať až 20 dronov, uviedla agentúra AP.

Nad Brjanskou oblasťou boli zostrelené tri drony. Ruské médiá citovali miestnych obyvateľov, ktorí počuli mohutný výbuch. Ďalšie dva drony boli zničené v Orelskej oblasti. Moskovské letiská Domodedovo a Vnukovo boli dočasne uzavreté, informovala neskoro večer tlačová agentúra TASS, zatiaľ bez uvedenia dôvodov. Letiská však boli uzavreté už v minulosti počas útokov dronov na ruské hlavné mesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok