Ďalšia vlna ruských vojakov prichádza do Bieloruska. Upozornili na to vojenskí pozorovatelia

ta3 TASR
29.8.2023 20:31

Do mesta Brest na západe Bieloruska v utorok podľa vojenských pozorovateľov dorazila ďalšia skupina ruských vojakov. Informovala o tom agentúra DPA.

Cez Slovensko bude prechádzať francúzsky armádny konvoj
Profimedia

Opozičná bieloruská vojenská pozorovateľská skupina Belaruski Hajun uviedla, že títo vojaci sa zúčastnia na spoločných cvičeniach vojenskej aliancie Organizácia Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (OZKB).

Prví ruskí vojaci údajne prišli do zmieneného bieloruského mesta na hranici s Poľskom 18. augusta.

Vojenské cvičenie

Spoločné vojenské cvičenia Ruskom vedenej OZKB sa majú začať 1. septembra. Podľa bieloruských štátnych médií sa na nich zúčastní približne 2500 vojakov z Ruska, Bieloruska, Kazachstanu, Kirgizska a Tadžikistanu. Moskva vysiela okolo 300 vojakov.

Nezávisle od nadchádzajúcich manévrov Belaruski Hajun odhaduje, že v Bielorusku je na štyroch rôznych základniach umiestnených ďalších 2000 príslušníkov ruskej armády.

Ukrajinský generál Serhij Najev, ktorý je zodpovedný za obranu hranice s Bieloruskom, na druhej strane tvrdí, že Moskva stiahla z Bieloruska všetky svoje pozemné sily, aby ich mohla nasadiť do útokov v Kupiansku a Lymane na východe Ukrajiny, dodáva DPA a pripomína, že tieto informácie nemožno nezávisle overiť.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok