Bobuľové ovocie vydrží oveľa dlhšie čerstvé: Stačí, ak si pripravíte tento jednoduchý roztok

TA3/zm
15.9.2023 10:00

Drobné ovocie zvyčajne v chladničke neprežije viac ako pár dní. Životnosť mu však môžete predĺžiť.

Bobuľové ovocie vydrží oveľa dlhšie čerstvé: Stačí, ak si pripravíte tento jednoduchý roztok
Freepik

Stačí jednoduchý roztok a bobuľové ovocie môžete doma skladovať viac než týždeň. Samozrejme, ak ho skôr nestihnete zjesť.

Spotreba ovocia

Bobuľové ovocie po obratí podlieha skaze tak rýchlo preto, že je plné vody. Pozorovať to môžete najmä na malinách, jahodách či na hrozne, na ktorých sa rýchlejšie tvorí pleseň. Ak chcete, aby vám dávka čerstvých vitamínov vydržala dlhšie, najskôr ovocie dôkladne prezrite, či sa medzi ním nenachádza jeden nahnitý kúsok, od ktorého by sa chytili ďalšie. Ďalšou bežnou radou je ovocie umývať až pred konzumáciou, nie skôr, inak sa proces vädnutia plesnivenia urýchlil. To však neplatí, ak si pripravíte špeciálny, no pritom jednoduchý roztok.

Roztok na ovocie 

Všetkým problémom so skazou ovocia zabráni octový roztok a pripravíte ho zo surovín, ktoré máte bežne doma. Dokonca sa nemusíte báť ani zápachu. Tento zázrak udrží ovocie v chladničke čerstvé týždeň, niekedy aj dva.

Umývanie a skladovanie

Na tri šálky vody pridajte jednu šálku octu a v tomto elixíre premiešajte ovocie bez toho, aby ste ho predtým umývali. Nechajte plody v roztoku postáť pokojne niekoľko minút, až potom ich premyte čerstvou vodou, ktorá ovocie zbaví octového zápachu. Bobule dajte na papierový obrúsok, dobre ich usušte, ale tak, aby sa nepopučili. Ovocie presypte do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a z jeho čerstvosti sa môžete tešiť niekoľkonásobne dlhšie.

Témy: ovocie jedlo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok