Ukrajinci mali zničiť niekoľko stíhačiek na ruskej základni. Použili kartónové drony

ta3 TASR
28.8.2023 11:01

Letecká základňa pri Kursku na západe Ruska sa cez víkend stala terčom útoku Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU). Ukrajinské útočné drony vraj v noci na nedeľu zasiahli štyri ruské stíhačky Su-30, jednu stíhačku MiG-29, dva protilietadlové systémy Pancir a radary systému protivzdušnej obrany S-300.

Ukrajinci mali zničiť niekoľko stíhačiek na ruskej základni. Použili kartónové drony
Twitter/Ukrainian Front

V pondelok o tom informovala britská televízia Sky News s odvolaním sa na informácie ukrajinského spravodajského webu v angličtine The New Voice of Ukraine.

Výbuchy na letisku boli podľa agentov SBU "veľmi pôsobivé", pričom rozsah spôsobených škôd a obetí by mal byť známy čoskoro. Sky News pripomína, že v Kursku sa v noci na nedeľu ozvalo niekoľko výbuchov. Ruské ministerstvo obrany vyhlásilo, že protivzdušnej obrany sa tam podarilo zneškodniť ukrajinské bezpilotné lietadlá.

Použili lacné drony z kartónu

Ruský bývalý pilot a v súčasnosti internetový bloger napísal, že Ukrajina prvýkrát zaútočil na letisko Ruskej federácie (pravdepodobne v Kursku) pomocou jednorazových kartónových bezpilotných lietadiel PPDS, ktoré vyrába austrálska spoločnosť SYPAQ. Na Twitteri o tom informovali viaceré účty. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok