Ekonomická kríza v Rusku. Putin chce legalizovať detskú prácu

ta3/Lenka Klobučníková
27.8.2023 15:13

Ruský prezident Vladimir Putin prišiel s návrhom, ako vyriešiť ekonomickú krízu v Rusku. Nariadil zrušenie obmedzenia práce maloletých. Deti od 14 rokov majú pracovať hlavne vo fabrikách a továrňach, Informoval o tom denník The Moscow Times, upozornil na to český portál nova.cz.

Putin ocenil postoj afrických krajín. Diskusii o konflikte na Ukrajine sa nebráni
TASR/AP

Boj so sankciami

Rusko zápasí s dopadmi sankcií a snaží sa vyriešiť ekonomickú krízu. S riešením prišiel aj prezident Vladimír Putin. Ten rozhodol o tom, že ekonomike uľaví legalizácia detskej práce. 

Podľa inštrukcií, ktoré Kremeľ zverejnil na svojich stránkach, tak majú byť tínedžeri najatí k takzvanej dočasnej práci. Organizáciám, ktoré by ich zamestnávali, majú byť poskytované výhody. Práca sa týka detí od 14 rokov, informoval o tom Kremeľ na svojich stránkach.

Silné nápady pre novú dobu

Na stránke Kremľa vydali dokument z výsledkov plenárneho zasadnutia fóra k "silnému plánu pre novú dobu".

Podľa denníka The Moscow Times je situácia s pracovnou silou v Rusku zlá. Nedostatok personálu v tamojších továrňach a fabrikách je na rekordnej úrovni od roku 1996. Na nedostatok pracovníkov sa vraj sťažuje až 42 percent z nich.

Za všetko môže vojna

Problémy s personálom sú zrejme dôsledkom mobilizácie, uvádza ruský spravodajský portál. Na front odišli státisíce ľudí a milión ďalších krajinu opustil. Ďalšou ranou pre ekonomiku potom bol aj masívny nábor dobrovoľníkov, keď zo svojich pozícií odišlo viac ako 200-tisíc ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok