Odtrhnuté strechy a státisíce ľudí bez elektriny. V americkom štáte vyčíňalo sedem tornád

ta3 tasr
26.8.2023 08:13

Najmenej sedem tornád sa prehnalo americkým štátom Michigan počas silných búrok, ktoré si vyžiadali súhrnne päť životov. Tornáda odtrhli strechy z budov, pováľali stromy a ich následkom ostali státisíce obyvateľov bez elektriny, informovala v sobotu agentúra AP.

Odtrhnuté strechy a státisíce ľudí bez elektriny. V americkom štáte vyčíňalo sedem tornád
TASR/AP

Obete aj zranení

Podľa meteorologickej služby National Weather Service v štvrtok zasiahlo mesto Lansing tornádo s rýchlosťou vetra 201 km/h. Vyčíňajúci živel zabil jednu osobu a tri ďalšie zranil. Hovorca miestnej polície Jordan Gulkis uviedol, že 84-ročná žena zahynula po tom, ako jej na dom padol strom. Požiarnici sa ju snažili vyslobodiť z trosiek, avšak žena neskôr v nemocnici zomrela.

Meteorologická služba potvrdila, že okres Livingston pustošilo tornádo s rýchlosťou vetra 145 km/h, zatiaľ čo štyri slabšie tornáda boli hlásené v mestách Belleville, Gibraltar, South Rockwood, neďaleko Newportu a Cantonu.

Úrad šerifa v okrese Kent informoval, že 21-ročná žena a dve dievčatká vo veku 1 a 3 rokov zahynuli pri čelnej zrážke dvoch automobilov počas búrky. V okrese Ingham bolo na ceste Interstate 96 vážne poškodených viac ako 25 áut, jedna osoba pritom zahynula a viacerí utrpeli zranenia.

Viac než 390 000 obyvateľov v štáte Michigan a približne 120 000 v Ohio zostali bez elektriny. Guvernér štátu Michigan Gretchen Whitmer vyhlásil v piatok v niektorých okresoch núdzový stav.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok