Školáci plnili nebezpečnú TikTokovú výzvu. Spustili záchrannú akciu

ta3
26.8.2023 08:54

Žiaci základnej školy na západe Nemecka v piatok spôsobili spustenie rozsiahlej záchrannej operácie. Dôvodom boli mimoriadne štipľavé kukuričné lupienky, ktoré deti zjedli, hoci žiadne z nich nemalo po konzumácii závažné zdravotné následky. V piatok o tom informovala agentúra DPA.

Školáci plnili nebezpečnú TikTokovú výzvu. Spustili záchrannú akciu
TASR/AP

Štipľavá výzva

Polícia a záchranné zložky prišli do areálu školy v meste Euskirchen blízko Kolína nad Rýnom po tom, čo sa žiaci piateho ročníka zúčastnili populárnej výzvy s názvom "Hot Chip Challenge", ktorá sa šíri na sociálnej sieti TikTok.

V Nemecku sa špeciálne na účely tejto výzvy predáva jeden samostatne balený kukuričný lupienok, ktorý podľa výrobcu obsahuje prášok z čili papričky odrody Carolina Reaper, ktorá je považovaná za najštipľavejšiu papričku na svete. Tento produkt je určený len pre ľudí nad 18 rokov, dve deti ho však ukradli z výdajného automatu v blízkosti školy.

Jeden zo zasahujúcich záchranárov uviedol, že konzumácia takýchto mimoriadne štipľavých lupienkov by mohlo byť nebezpečné najmä v prípade, ak by ich zjedli deti. Ak sa by sa štipľavý prášok z čili papričiek dostal do očí, mohol by tiež poškodiť zrak.

Miestna polícia dodala, že účasť nemeckých piatakov na výzve nemala žiadne vážne následky. Niekoľko detí bolo ošetrených z dôvodu bolesti brucha, podráždenia pokožky či dýchacieho systému.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok