Prigožin ako ho nepoznáme. Fotky v prevlekoch vyzerajú pravo a majú byť z jeho osobného albumu

ta3/Samuel Drozda
25.8.2023 19:52

Na sociálnych sieťach sa objavili fotky, ktoré údajne zobrazujú Jevgenija Prigožina v prevlekoch. Snímky, ktoré unikli z ruských bezpečnostných služieb, sa navzájom zhodujú a vyzerajú skreslene, pretože ide o snímky z digitálnej obrazovky. Informoval o tom web The Guardian.

Prigožin ako ho nepoznáme. Fotky v prevlekoch vyzerajú pravo a majú byť z jeho osobného albumu
Telegram

Skriňa plná parochní

Zásah bezpečnostných služieb minulý mesiac v sídle bývalého šéfa ruských žoldnierov Jevgenija Prigožina v Petrohrade odhalil, že vlastní niekoľko zaujímavých predmetov. Bola medzi nimi aj skriňa plná parochní a fotografie Prigožina v rôznych prevlekoch s parochňami, ktoré údajne pochádzajú z jeho osobného fotoalbumu, píše portál The Guardian.

Sú medzi nimi aj fotografie šéfa wagnerovcov oblečeného vo vojenskej rovnošate a s falošnou bradou pred vlajkami Líbyjskej národnej armády. Taktiež fotografie, na ktorých má arafatku, hnedú bradu a parochňu alebo je vo vojenskej rovnošate na mieste, ktoré vyzerá ako vojenská letecká základňa.

Pravé alebo faky?

Hoci snímky údajne unikli s cieľom ponížiť vodcu žoldnierov, objavili sa špekulácie, že mohli byť zmanipulované. Na fotografiách je vidieť, že úroveň zrnitých detailov, ako sú vrásky na Prigožinovom čele a mračiace čiary, sa zhodujú, pričom na jednej z nich je navyše detailne zobrazená vyrážka. 

Takisto je možné priradiť aspoň jednu z parochní na fotografiách k tej, ktorú zdokumentovali, že sa nachádza v skrini v jeho sídle. Zlé osvetlenie, nešikovné a nekonzistentné uhly fotiek zrejme naznačujú, že by mohli byť autentické, hoci je ťažké byť si istý.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok