Nádej belgickej cyklistiky podľahla svojim zraneniam. Počas tréningu ho zrazilo auto

ta3 TASR
25.8.2023 15:58

Belgický cyklista Tijl De Decker mal počas tréningu vážnu dopravnú nehodu, po ktorej ho museli previezť do nemocnice. Podľa jeho tímu Lotto-Dstny bol mladý pretekár najprv v kóme, v piatok 25. augusta však svojim zraneniam podľahol.

Nádej belgickej cyklistiky podľahla svojim zraneniam. Počas tréningu ho zrazilo auto
Profimedia

Prebieha vyšetrovanie

Ako informovala agentúra DPA, 22-ročného De Deckera zrazilo v stredu počas tréningu na domácich cestách auto. Podľa belgických médií utrpel pri nehode vážne zranenia a stratil veľa krvi. V meste Lier podstúpil okamžitú operáciu, následne ho previezli do univerzitnej nemocnice v jeho rodnom meste Antverpy.

Denník Het Nieuwsblad informoval, že polícia vyšetruje incident na verejnej ceste. "Ohľadom príčin nehody prebieha momentálne vyšetrovanie. Môžeme potvrdiť, že jej súčasťou bolo osobné vozidlo," uviedol pre periodikum hovorca polície.

"Napriek veľkej snahe lekárskeho personálu, Tijl to nedokázal a dnes ráno svoj boj prehral. Sme zdrvení. Tijl ukázal v tejto sezóne progres a verili sme v jeho rast. Budeme si ho navždy pamätať ako veľký talent a priateľskú osobu," zverejnil podľa DPA športový riaditeľ Lotto Dstny Stéphane Heulot.

De Decker patril medzi najväčšie šprintérske talenty, tento rok vyhral jednu etapu na Okolo Taiwanu a triumfoval v pretekoch Paríž-Roubaix v kategórii do 23 rokov. 

Uplynulú sobotu skončil v rovnakej vekovej kategórii štvrtý na národnom šampionáte. Jazdí za mládežnícky tím Lotto Dstny, od budúceho roka mal byť už súčasťou jeho profesionálneho kádra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok