Spoveď letušky pred smrťou: Odlet Prigožinovho lietadla bol zvláštny, ešte ho opravovali

ta3/Lenka Klobučníková
24.8.2023 17:13

Súkromné lietadlo šéfa wagnerovcov Jevgenija Prigožina havarovalo v stredu za okolností, ktoré niektorí považujú za podozrivé. Letuška Kristína Raspopová pred letom povedala svojej rodine, že lietadlo bolo "odvezené na nejaké krátkodobé a nepochopiteľné opravy". Informuje o tom portál TheMessenger.

Spoveď letušky pred smrťou: Odlet Prigožinovho lietadla bol zvláštny, ešte ho opravovali
Facebook/Kristina Yadrevskay

Medzi členmi posádky, ktorí zahynuli pri havárii lietadla, bola aj 39-ročná letuška. Podľa správ kolujúcich na Telegrame mala na výber z dvoch letov, ale rozhodla sa pre ten s Prigožinom. Krátko pred tragédiou žena opísala podivnú opravu lietadla Embraer EMB-135BJ Legacy 500, informoval portál iDNES.cz

Časté problémy

Iný zdroj uviedol, že Prigožinov Embraer sa kazil celkom často, raz za dva až tri mesiace. Lietadlo bolo pritom vždy pod dohľadom, až teraz zrazu nie, uvádza Messenger.

Podľa letových záznamov sa lietadlo Embraer Legacy 600 vychýlilo z kurzu, keď v priebehu pol minúty kleslo smerom nadol o 2400 metrov. Na niekoľko sekúnd sa zastavilo, keď sa pilot manévrovaním snažil udržať nad strojom kontrolu. Potom už začalo padať a nakoniec sa roztrieštilo o zem.

Kristína na svojom Facebooku pred odletom zazdieľala fotku z kaviarne, kde čakala na let.

Podľa OSINTdefenderu dostala letuška od svojho zamestnávateľa MNT Aero na výber. Namiesto stredajšieho tragického letu mohla do Petrohradu cestovať o deň neskôr.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok