Podlahové dosky použili ako kamufláž. Poľskí colníci našli takmer pol tony čistého kokaínu

ta3 ČTK
24.8.2023 16:12

Poľskí colníci v prístave Gdynia odhalili zásielku 440 kilogramov vysokokvalitného kokaínu z Južnej Ameriky v hodnote 180 miliónov zlotých. Informovali o tom dnes poľské médiá s odvolaním sa na bezpečnostné služby. Drogy boli ukryté v podlahových doskách naložených v dvoch kontajneroch.

Podlahové dosky použili ako kamufláž. Poľskí colníci našli takmer pol tony čistého kokaínu
TASR/AP

Pochádzal z Južnej Ameriky

"Bezpečnostné zložky identifikovali podozrivý náklad, ktorý pochádzal z Bolívie a do prístavu Gdynia sa plavil z Čile," uviedla pohraničná stráž. "Boli zadržané dva kontajnery s nákladom kvalitných tropických drevených podlahových dosiek," citovala televízia TVN24 vyhlásenie na svojej webovej stránke. Úkryty v doskách boli precízne vyrobené, voľným okom neviditeľné.

Arkadiusz Olejnik z vedenia pohraničnej stráže uviedol, že zadržaný kokaín bol takmer stopercentne čistý, bez akýchkoľvek cudzích prímesí. Boli v ňom iba látky, ktoré sa prirodzene nachádzajú v červenej koke. Olejnik zdôraznil, že droga takejto kvality nie je na poľskom trhu bežná a pravdepodobne bola prepašovaná do iných krajín EÚ, povedal.

V súvislosti s prípadom bol zadržaný muž z Mazovského vojvodstva, ktorý mal podľa prokuratúry na starosti distribúciu kokaínu v Poľsku. Hrozí mu až 15 rokov väzenia. Je možné, že budú zadržané aj ďalšie osoby.

Podľa Poľskej tlačovej agentúry (PAP) zásielka dorazila do Gdyne pred dvoma mesiacmi, ale bezpečnostné služby o nej zatiaľ kvôli vyšetrovaniu neinformovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok