Prieskum: Slováci preferujú ojazdené autá zo zahraničia. Nadmerná dôvera ale môže viesť k podvodom

ta3 carVertical
24.8.2023 15:03

Z celkového počtu áut jazdiacich po slovenských cestách a preverených na carVertical má 9,7 % vozidiel stočené kilometre. Hoci situácia v krajine nie je taká zlá ako v niektorých východoeurópskych krajinách, napríklad v Lotyšsku, kde podiel vozidiel so stáčanými kilometrami presahuje 20 %, riziko podvodu je stále vysoké.

autá parkovanie ulica (1140pxl) TASR/Jaroslav Novák
TASR/Jaroslav Novák

Ako dopadol prieskum?

Nedávny prieskum spoločnosti carVertical zaoberajúcej sa spracovaním údajov o automobiloch vykonaný v 14 európskych krajinách ukázal, že autá dovezené na Slovensko majú dvojnásobnú šancu mať stočené kilometre v porovnaní s vozidlami kúpenými na miestnom trhu. Zo všetkých dovezených áut má až 12,3 % stočené kilometre, čo je viac ako podiel áut so stočenými kilometrami predávaných na domácom trhu (5,7 %).

Odkiaľ dovážajú autá?

Dovezené autá, najmä pochádzajúce z krajín ako je Nemecko, sú všeobecne vnímané ako spoľahlivejšie, preto kupujúci môžu predajcom ojazdených vozidiel nadmerne dôverovať. 

"Kontrolovať kvalitu ojazdených vozidiel na medzinárodnej úrovni je veľmi obtiažne, pretože jednotlivé krajiny majú odlišné právne predpisy týkajúce sa podvodov so stočenými kilometrami. Keďže krajiny si navzájom nevymieňajú informácie o vozidlách, auto, ktoré opúšťa krajinu, začína s čistým štítom, vtedy sa môže zmeniť počet najazdených kilometrov, čo zvyšuje riziko kúpy auta so stočenými kilometrami dvakrát viac ako pri kúpe vozidla z miestneho trhu,‘‘ vysvetľuje Matas Buzelis, automobilový expert spoločnosti carVertical.

Klamú kupujúcich

Každé desiate ojazdené vozidlo na Slovensku má pozmenený počet najazdených kilometrov, čím klame kupujúcich, aby preplatili. Vozidlá dovezené na Slovensko čelia dvojnásobnému riziku, že budú stáčané, ako vozidlá kúpené na mieste. Konkrétne 12,3 % všetkých dovezených vozidiel je pozmenených. 

Bezpečnostné riziká

Hoci situácia na Slovensku nie je taká zlá ako v krajinách ako Lotyšsko (kde má viac ako 20 % vozidiel pozmenené tachometre), riziko zostáva značné. Pozmenený stav kilometrov môže viesť k neočakávaným problémom s údržbou a potenciálnym bezpečnostným rizikám. Okrem toho môžu byť vozidlá s podvodným počítadlom kilometrov až o 25 % drahšie ako ich legálne ekvivalenty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok