Ohrozenie na živote i nedbanlivosť. Zadržali majiteľa lanovky, ktorá uviazla nad priepasťou

ta3 BBC
23.8.2023 17:03

Pakistanská polícia zatkla majiteľa lanovky, v ktorej po pretrhnutí lana v utorok ostalo osem ľudí. Niekoľko hodín viseli nad roklinou. Napokon sa ich podarilo zachrániť.

Ohrozenie na živote i nedbanlivosť. Zadržali majiteľa lanovky, ktorá uviazla nad priepasťou
TASR/AP

Policajti zadržali muža menom Gul Zareen na základe viacerých obvinení vrátane ohrozenia na živote a nedbanlivosti, informuje BBC

V lanovke sa počas incidentu nachádzalo osem osôb vrátane dvoch učiteľov a šiestich detí. Záchrannú misiu komplikoval nárazový vietor. Hrozilo, že lopatky rotora vrtuľníka by mohli lanovku ešte viac destabilizovať. 

Lanovky namiesto ciest

Hornatá oblasť Allai, v ktorej došlo k nešťastiu, sa nachádza v nadmorskej výške 2000 metrov. Osady v oblasti sú roztrúsené široko-ďaleko a problém robí i chýbajúca inraštruktúra. Vo väčšine oblasti sa preto na prepravu z jednej hory na druhú pravidelne používajú lanovky.

Predpokladá sa, že tá, ktorej sa týkal incident, je prevádzkovaná súkromne obyvateľmi, uviedli miestne médiá. Zatiaľ nie je jasné, ako sa pretrhli laná uviaznutej lanovky, no udalosť upriamila pozornosť na provizórny systém lanoviek, ktorý sa v Pakistane bežne používa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok