Spojené štáty nepodporujú útoky na Rusko. Ukrajina zintenzívnila nálety dronmi

ta3/TASR
23.8.2023 12:50

Spojené štáty nepodporujú ani neumožňujú útoky vo vnútri Ruska, uviedol hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí po tom, ako ruské úrady oznámili, že v stredu skoro ráno zostrelili ukrajinské drony, ktoré sa pokúsili zaútočiť na Moskvu.

Ukrajina: Kyjev a Odeská oblasť čelili útokom dronov
TASR/AP

Správu zverejnila agentúra AFP. Je na Ukrajine, aby sa rozhodla, ako sa bude brániť pred ruskou inváziou, ktorá sa začala vo februári minulého roka, uviedol hovorca a dodal, že Rusko môže vojnu kedykoľvek ukončiť stiahnutím svojich síl z Ukrajiny.

Od začiatku mája, keď boli nad Kremľom zničené dve bezpilotné lietadlá, sa zvýšil počet dronových útokov hlboko v Rusku. Útoky dronov na ruské hlavné mesto sú v uplynulých mesiacoch čoraz častejšie.

Nepriazeň USA

Spojené štáty, ktoré poskytli Ukrajine masívnu pomoc vo forme zbraní a iného vojenského vybavenia na boj proti ruským agresorom, neustále tvrdia, že nepodporujú útoky na území Ruska. Jeden z dronov v stredu skoro ráno zasiahol budovu vo výstavbe v centre Moskvy. Hlavné letiská v okolí ruského hlavného mesta v uplynulých dňoch v dôsledku aktivity ukrajinských dronov opakovane uzavreli pre odchádzajúce aj prichádzajúce lety.

Rusko tiež zostrelilo dva ukrajinské drony nad Moskovskou oblasťou a ďalšie dva drony nad Brianskou oblasťou, ktorá hraničí s Ukrajinou. Kyjev zvyčajne nekomentuje, kto stojí za útokmi na ruské územie, ale zdá sa, že od začiatku mája takéto nálety zintenzívnil. Útoky na krátky čas prerušili lety a spôsobili väčšinou iba menšie škody na budovách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok