Biely dom reaguje na nálet na Moskvu: Nepodporujeme útoky na ciele v Rusku

TA3 ČTK
30.5.2023 18:13

Washington nepodporuje útoky na ciele vo vnútri Ruska, uviedol v utorok Biely dom po tom, čo Moskva ráno zažila nálet niekoľkých bezpilotných lietadiel, ktoré podľa ruských úradov poškodili tri obytné domy. Samotný incident v ruskej metropole úrad amerického prezidenta Joea Bidena podrobnejšie nekomentoval.

Biely dom reaguje na nálet na Moskvu: Nepodporujeme útoky na ciele v Rusku
TASR/AP

"Nepodporujeme útoky vo vnútri Ruska," citovala z vyhlásenia rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť agentúra AP. Poradný orgán uviedol, že o dianí v Moskve zhromažďuje informácie a že cieľom USA je pomôcť Ukrajine získať späť územie zabrané ruskými silami. Dodal, že ukrajinská metropola Kyjev je neustále terčom ruského ostreľovania, ktoré devastuje "civilné oblasti".

Na ruské hlavné mesto v utorok podľa dostupných informácií mierilo najmenej osem bezpilotných lietadiel. Ruské úrady tvrdia, že všetky drony boli zlikvidované a že škody na obytných domoch spôsobili ich úlomky. 

Tiež ohlásili dvoch zranených a nálet označili za teroristický čin Ukrajincov. Kyjev sa k náletu neprihlásil, Mychajlo Podoljak z ukrajinskej prezidentskej kancelárie ho ale spojil s pokračujúcimi ruskými útokmi na ukrajinské civilné ciele.

Bezpilotné lietadlá dnes útočili aj v ukrajinskom hlavnom meste, ktoré čelilo 17. leteckému úderu Rusov tohto mesiaca. Podľa miestnych úradov útok zabil 33-ročnú ženu a zranil ďalších 12 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok