Zrútil sa železničný most. Počet obetí stúpa, robotníci zrejme uviazli pod sutinami

ta3/čtk
23.8.2023 12:26

Na východe Indie v štáte Mizórám sa dnes zrútil 100 metrov vysoký železničný most, ktorý bol vo výstavbe. Zomrelo 26 ľudí, ďalší dvaja sú zranení, uviedla agentúra AP s odkazom na indické úrady. Prvotná bilancia bola 17 obetí. Nešťastie sa stalo okolo 11:00 miestneho času. Na stavbe pracovalo asi 40 robotníkov, mnohí zrejme uviazli pod sutinami, píšu Hindustan Times .

Zrútil sa železničný most. Počet obetí stúpa, robotníci zrejme uviazli pod sutinami
Twitter/Zoramthanga

Nový železničný most pri meste Sairang asi 20 kilometrov severozápadne od mizóránskeho hlavného mesta Áizalu má byť súčasťou trate medzi metropolami na severovýchode Indie. Spoločnosť Northeast Frontier Railway ho stavia už niekoľko rokov, uviedol dnes jej hovorca. Dodal, že firma zisťuje, koľko ľudí presne na stavbe v čase nešťastia bolo, a pátra po príčinách kolapsu.

Sústrasť pozostalým na sociálnej sieti X (predtým Twitter) vyjadril premiér Mizórámu Zorámthanga. Poďakoval tiež ľuďom, ktorí prišli pomáhať s odpratávaním trosiek a pátraním po nezvestných. Práve ľudia z dediny neďaleko stavby boli na mieste prví a ranených previezli do nemocnice, napísala agentúra AP.

Vyslobodili pozostatky 18 obetí

Provinčný minister dopravy TJ Lalnuntluanga na mieste uviedol, že pozostatky 18 obetí sa už podarilo vyslobodiť. Ďalších osem tiel už bolo lokalizovaných a záchranári sa ich pokúšajú dostať spod sutín.

Indická infraštruktúra mala problémy s bezpečnosťou aj v minulosti. Vlani v októbri v štáte Gudžarát spadol historický lanový most, pri nešťastí zomrelo 132 ľudí. V júni sa v najchudobnejšom štáte krajiny Biháru zrútil visutý most, zahynul tam jeden človek, uvádza Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok